Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOĐITE

Jazz svirka, radionica i tribina: Centar za kulturu Susedgrad priprema bogat program uoči Dana Grada

saksofonist
Pixabay.com
23.05.2024.
u 12:59

Svi programi su besplatni, napominju u Centru. Koncert je na rasporedu u petak navečer

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, na zapadu Zagreba priprema se program koji će trajati više dana. Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad priredio je niz događanja kojima je fokus na kulturnoj baštini i vrednotama našega grada, zatim legendi koja je nastala na području Podsuseda, a na rasporedu je i jazz koncert kojim nas vraća u prošlost kroz starozagrebačke pjesme.

Svi programi su besplatni, napominju u Centru. Na rasporedu je tako u srijedu od 18.30 sati tribina na temu "Susedgrad – kulturno dobro Republike Hrvatske”. 

Voditelji razgovora biti će pomoćnica ravnateljice Instituta za povijest umjetnosti, Ivana Haničar Buljan, dipl. Ing. arh. i mr. sc. i Zoran Wiewegh, glavni konzervator za arheologiju iz Ministarstva kulture i medija.

saksofonist
1/17

U petak, pak, priprema se likovna radionica "Zmijska rupa – zakopano blago i začarana princeza", a riječ je o ilustraciji priče prema narodnoj legendi Susedgradskog kraja, odnosno Podsusedu. Radionica će trajati od 18 do 19 sati, a namijenjena je djeci od 6 do 12 godina. Održat će se u prostorijama Centra, a prijave se mogu poslati na vedran@czkio-susedgrad.hr. 

Iste te večeri održat će se i koncert na otvoreno. Big Band Greenhill Club održat će svirku pod nazivom "Moj Zagreb kak imam te rad - Od malog do velikog Perice", a početak je u 19 sati. Koncert se održava na otvorenom prostoru ispred Centra, a u slučaju kiše preselit će se u dvoranu Centra. 

Orkestar Greenhill Big Band djeluje već više od deset godina. Dob članova kreće se od 17 do 85 godina, a svima im je zajednička ljubav prema muzici. Orkestar svira poznate jazz standarde u swing aranžmanu kako bi u ljudima stvorio pozitivne vibracije. Ovim koncertom izvesti će legendarne zagrebačke evergreene u cilju oživljavanja duha poznatih zagrebačkih plesnjaka.
Ulaz je slobodan!

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije