Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Javite neplatišama da ne mogu na izbore

Troje kandidata za šefa zagrebačkog SDP-a – Aleksandra Kolarić, Alen Čičak i Gordan Maras – zbog toga traži od vodstva zagrebačkog SDP-a da sve članove koji duguju članarinu obavijeste da idu izbori, da imaju dug i da im dadu neki rok da dug i podmire.
04. svibnja 2018. u 12:20 8 komentara 1397 prikaza
Aleksandra Kolarić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Tko će biti novi šef zagrebačkog SDP-a – Aleksandra Kolarić, Gordan Maras, Alen Čičak ili Denis Hrestak koji slovi za kandidata Iblerova trga – trebalo bi se znati do kraja lipnja. Kako sada stvari stoje, prvi krug izbora održat će se 9. lipnja, a tjedan dana kasnije i drugi krug i time bi i ta SDP-ova zagrebačka izborna trakavica konačno trebala dobiti epilog.

Ranko Ostojić Ranko Ostojić: 'Crvena je jedina hrvatska boja, nećete zabraniti crvenu zvijezdu!'

Nema uplatnica

Nije tajna da su se ti izbori trebali održati puno ranije, da se konstantno kalkuliralo, a sve je rezultiralo i nizom sumnji, pa i optužbi na račun Iblera da čine sve da pobijedi njihov kandidat.

Da se nije stalo s izbornim inženjeringom, većina kandidata tvrdi i sad, nakon što je stranačko vodstvo donijelo pravila o izboru tijela zagrebačke gradske organizacije koja još treba potvrditi Glavni odbor u nedjelju. Većini ih smeta pravilo po kojem članovi neće moći glasati ako na dan stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora (ne, dakle, na dan održavanja) imaju nepodmirenu članarinu dulje od pola godine. Iako je takvo pravilo zapravo potpuno u skladu sa stranačkim Statutom, ono što je problem, kažu naši izvori, jest to da je zagrebačka organizacija prije nekoliko mjeseci, zbog ušteda, prestala slati uplatnice članovima pa mnogi od njih danas i ne znaju koliko su dužni.

Troje kandidata za šefa zagrebačkog SDP-a – Aleksandra Kolarić, Alen Čičak i Gordan Maras – zbog toga traži od vodstva zagrebačkog SDP-a da sve članove koji duguju članarinu obavijeste da idu izbori, da imaju dug i da im dadu neki rok da dug i podmire.

– Ekipi s Iblerova cilj je što manja izlaznost. Članarina se masovno ne plaća i ovako će eliminirati mnoge, a svoje će natjerati da plate. Iz istog se razloga ide s izborima u lipnju kada znatan dio naših seniora nije u Zagrebu, nego u vikendicama – kaže naš izvor iz zagrebačkog SDP-a.

 

Ukinuli skupljanje potpisa

Da se članovi obavijeste, nema ništa protiv ni kandidat Denis Hrestak iako, dodaje, svi znaju za sustav “Sribor” u kojemu svaki član može vidjeti koliko duguje.

– Meni više od toga smeta činjenica da je ukinuto prikupljanje potpisa za kandidaturu što će rezultirati poplavom kandidatura. Možda ne za šefa organizacije, ali svakako za članove Predsjedništva – kaže Hrestak.

Prigovora ima i na kriterij za raspodjelu mjesta po mjesnim organizacijama prema kojemu kvartovi u kojima je SDP na vlasti, poput Donjeg grada i Trešnjevke-sjever, dobivaju manje mjesta od Novog Zagreba-istok i Trešnjevke-jug odakle su, kažu, Bernardićevi najbliži suradnici.

Ivica Račan Ivo Josipović: 'Račan je bio pobjednik, zaslužio je trg u Zagrebu. Što čekate?!' Sabor/Ilustracija Produljeni odmor Zastupnici se odmaraju, većinu dana sabornica prazna MILAN IVKOŠIĆ Samo zaduženi tajkuni mogu željeti povratak SDP-a na vlast
'Mali' nametnik
Ulazeći u automobil primijetila je nešto neobično u vratima: Kada je shvatila o čemu se radi, preuzeo ju je strah
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  Što je tu sporno, osim u tome da su crveni paraziti naučili živjeti na tuđoj grbači i ne plaćati račune, jer je to onda udar na antifašizam?

 • Ovozemaljski:

  Prestali su slati uplatnice radi uštede? Ovakvo nešto jos nikad nisam čuo! Koliko se da isčitati iz članka, u toj stranci su trenutno svi protiv jednoga i svi protiv svih! Da li mogu zamoliti nekog glasača SDP-a da mi pojasni ... prikaži još! kako netko može glasati za ovakvu stranku bez uvreda, spominjanja HDZ-a, katotalibana, Hercegovaca, ustaša? Zanima me kako glasač razmišlja kako će oni voditi državu, a ne mogu sami sebe međusobno smisliti? Moze li mi netko odgovoriti?

 • Avatar maxist
  maxist:

  Kolarićka = apsolutizam !