Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blago jadranskog podmorja

Jaskanski osnovci posjetili jedinstvenu izložbu na četiri kotača

Foto: Zagrebačka županija
1/5
10.05.2022.
u 14:37

U autobusu se nalazilo blago jadranskog podmorja – točnije 225 eksponata ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša.

Osnovnci iz Jastrebarske upravo su imali jako zanimljiv provod. Umjesto s putnicima, na jaskansko osnovnoškolsko parkiralište stigao je autobus s blagom jadranskog podmorja – točnije s 225 eksponata ljuštura jadranskih školjkaša i puževa, oklopa rakova te skeleta spužava, koralja i bodljikaša. Izložba je to koju je Zagrebačka županija poklonila jaskanskim osnovnoškolcima, a čija je autorica i sama nekadašnja učenica Osnovne škole Ljubo Babić Doris Dajić.

Učenicima se u obilasku izložbe pridružio zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.

- Prekrasno je vidjeti kakvo se sve blago skriva u našem moru! Ovo je šesta škola čijim učenicima Zagrebačka županija poklanja ovu izložbu s ciljem da ih upozna s ljepotama iz jadranskih dubina, ali i da ih potakne da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bioraznolikosti u našem Jadranu -  rekao je Tomljenović. Uz jaskanske osnovnoškolce, izložbu su ove godine pogledali i učenici OŠ Vladimira Deščaka u Novakima i OŠ Đure Deželića u Ivanić-Gradu, a prošle školske godine učenici OŠ Slavka Kolara u Kravarskom, OŠ Ivana Benkovića u Dugom Selu i OŠ Pavla Belasa u Brdovcu.

- Za nas koji se trudimo učenicima ponuditi što kvalitetnije sadržaje, ovakav projekt mnogo znači, pa ovom prilikom zahvaljujem Zagrebačkoj županiji što je, po tko zna koji put, uložila novac u najbolju investiciju, a to su učenici - rekla je ravnateljica OŠ Ljubo Babić, Sanja Sertić. 

Autorica izložbe Doris Dajić istaknula je kako je izložba spremna za obilazak škola diljem Hrvatske.

- Pozivam sve županije da se kao i Zagrebačka županija odazovu ovom projektu od kojega će učenici, nastavnici i roditelji, a posebno priroda, imati veliku korist - istaknula je Dajić dodavši kako organiziranje odlaska na izložbu za samo jedan razred iziskuje značajna sredstava, dok u ovom slučaju izložba „dolazi“ učenicima, besplatna je i mogu je obići učenici, profesori i osoblje cijele škole. 

Izložbu je obišla i zamjenica gradonačelnika Jastrebarskog Nikolina Ribarić.

- Za naše osnovnoškolce koji su relativno daleko od mora i ne susreću se svakodnevno s florom i faunom morskog kraja ovo je sigurno dodatna vrijednost i nešto što će im pomoći da kvalitetnije i s većim razumijevanjem usvoje ovakve sadržaje - rekla je Ribarić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije