Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povodom kineskog blagdana

Jarun se "preselio" u Kinu za vrijeme petog Festivala Zmajevih čamaca

Zagreb: Na Jarunu je održan peti festival Zmajevih čamaca
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
20.06.2020.
u 22:01

Cilj događaja je unaprjeđenje kinesko-hrvatskih odnosa te promicanje kulturne razmjene i prijateljstva između dva naroda.

Sunce i oblaci izmjenjivali su se danas na Jarunu, koji je danas  povodom kineskog blagdana Duanwu "ugostio" peto izdanje Festivala zmajevih čamaca, veslačku utrku koja se tradicionalno održava u organizaciji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva NR Kine u Hrvatskoj.

Ritam bubnjeva i čamci ukrašeni zmajevim glavama dali su osjeća kao da se zagrebačko jezero nalazilo tisućama kilometara istočnije za vrijeme ovog događaja čiji je cilj, unaprjeđenje kinesko-hrvatskih odnosa te promicanje kulturne razmjene i prijateljstva između dva naroda. U utrkama zmajevih čamaca, na regatnoj stazi ŠRC Jaruna, natjecalo se devet timova s 11 članova posade, a sveukupno ih je bilo 99 natjecatelja.

Zagreb: Na Jarunu je održan peti festival Zmajevih čamaca
1/7

A osim utrke, organizatori Festivala obilježili su 40 godina prijateljstva sestrinskih gradova Zagreba i Šangaja, pa je tako duž Aleje velikana hrvatskog sporta postavljena izložba fotografija. Posjetitelji Jarunskog jezera moći će je razgledati do subote 27. lipnja 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije