Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanovnici dočekali

Na Jakuševcu se gradi dječji vrtić, otvaranje na jesen

 Novogradnja zgrade u ulici Kamenarka na Jakusevcu koja ima prostor za djeciji vrtic koji ce biti iznajmljivan gradu Zagreb
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/9
12.07.2016.
u 15:00

Zgrada u kojoj će se nalaziti vrtić za 200-tinjak djece još je u izgradnji, no već za nekoliko mjeseci ondje će sve biti spremno za igru malih Jakuševčana

Ove jeseni Jakuševčani će dobit dugo sanjani dječji vrtić, a prostor od 1200 kvadrata unutarnjeg prostora i još 2800 kvadrata dječjeg igrališta Grad će u tu svrhu za mjesečni najam od 130 tisuća kuna iznajmiti od tvrtke čiji je suvlasnik i poznati glazbenik Miroslav Škoro. Plan je prostor unajmiti na 10 godina u kojem će periodu Grad na račun tvrtke Omega software iskeširati punih 15,6 milijuna kuna. Zgrada u kojoj će se nalaziti vrtić za 200-tinjak djece nalazi se na adresi Kamenarka 37 i još je u izgradnji, no već za nekoliko mjeseci ondje će sve biti spremno za igru malih Jakuševčana.

‘Ne znam to ni naći’

Ugovor između Grada i tvrtke Omega software, koja je jedina dala ponudu na dva javna natječaja još mora potvrditi Gradska skupština, a poznati glazbenik o svemu nema informacija.

– Ja sam vlasnik oko 5 posto udjela, a taj prostor vam ne bih znao ni naći. Uložio sam kao i u dionice HT-a da u nešto investiram, no ne bavim se poslovanjem tih tvrtki - kazao nam je Škoro.

Većinski vlasnik tvrtke Ivan Matić kazao je da će se u zgradu preseliti cijela tvrtka te da su prizemlje mislili ponuditi privatnom dječjem vrtiću.

– U međuvremenu je Grad raspisao natječaj i dali smo realnu ponudu za vrhunski prostor, a vrtić će biti završen u rujnu – kazao je Matić. Stanovnike s kojima smo razgovarali u konačnici ne zanima je li Grad vlasnik prostora ili će ga unajmljivati, najvažnije im je da djecu više ne moraju voziti automobilima. Vrtić će biti dio DV-a Tratinčica iz Dugava u koji su do sada Jakuševčani najviše odvozili svoju djecu.

– Drago mi je da ćemo dobiti vrtić jer dio djece ide u vrtić u Dugave, a dio u Travno ili Zapruđe pa ćemo ih moći odvesti u kolicima – kazala je mama Petra Zeljko.

Iako nema djecu vrtićke dobi, otvaranje vrtića odobrava i stanovnik Željko Balent.

– O vrtiću se dugo priča no bolje ikad nego ikad. Posljednjih godina doselile su se mnoge mlade obitelji kojima će ovo puno značiti – istaknuo je Balent.

Predsjednica Mjesnog odbora Renata Bedeković kazala je da su mlade obitelji posebno naselile ulicu Kamenarka.– Očekujemo otvaranje vrtića na jesen, a u njemu će biti mjesta za pet jasličkih i pet vrtićkih grupa - kazala je Bedeković.

Trebali smo graditi vrtić

Protiv najma je SDP-ov zastupnik u skupštini Zvane Brumnić.

– Zašto se nije išlo na kupnju prostora od privatnika. Takav se prostor mogao dobiti za četiri milijuna kuna – istaknuo je Brumnić.

Nije zadovoljan ni bivši čelnik Mjesnog odbora Ratko Bedeković, koji je kazao da se godinama dogovaralo da Grad gradi dječji vrtić na prostoru Waldorfske škole. – Zemljište je gradsko, osiguran je novac i nije mi jasno zašto se ne gradi, već se unajmljuje – kazao je Bedeković.•

Ključne riječi

Komentara 3

GM
gm669g
07:57 13.07.2016.

Odličan odabir lokacije. Samo će grad morat investirat u gas-maske za djecu,radi silnog smrada koji se tuda širi sa okolnih svinjogojskih farmi...

R1
R1971D
14:47 15.07.2016.

Miki dela...svi bi htjeli Mikija za gradonačelnika, ali tu sreću imamo samo mi zagrepčanci...

DU
Deleted user
01:58 13.07.2016.

Di se gradi? Na vrh smetlišta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije