Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šampionka zdravlja

'To je najteža zarazna bolest od koje se ne možete izliječiti'

Jasna Sremić izviđač
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
14.04.2014.
u 08:16

Jasna Sremić, predsjednica Odreda izviđača Savski gaj, nova je šampionka zdravlja u Zagrebu. Osnovala je svoj odred 1992., a u izviđačima je od 1965. Program koji provodi temelji se na odgovornom ponašanju i promicanju zdravog i aktivnog stila života i zaštiti prirodnog okruženja

Predsjednica Odreda izviđača Savski gaj Višnja Sremić šampionka je zdravlja u 2013. godini, a proglašena je u sklopu tribine “Zagreb zdravi grad” na Zavodu za javno zdravstvo Andrija Štampar.

U izviđačima je od 1965. kao član izviđačke družine iz Trnja, a Odred izviđača Savski gaj osnovala je 1992. godine. Program koji provodi temelji na obrazovanju i odgoju, s naglaskom na odgovorno ponašanje te promicanje zdravog i aktivnog stila života te na zaštitu prirodnog okruženja. Lani je skupila 964 volonterskih sati.

– Izviđaštvo je najteža zarazna bolest od koje se ne možete izliječiti – kaže Višnja Sremić, koja svakog ljeta u srpnju vodi kamp za izviđače u šumi Burnjak kod Gornje Stubice. Još kao dijete postala je izviđačica, a kako je rasla, tako je rasla i znatiželja. Tako sve ono što je primila kao dijete danas daje novim generacijama.

– Bitno je da zdrav život i boravak u prirodi bude sastavni dio naših života, ali i svijest o brizi za okoliš – kaže Sremić, koja nije znala da ju je njezin odred kandidirao pa je uzbuđenje bilo još veće.

Osim proglašenja šampionke, održano je i predavanje “Može li mali ubod komarca postati veliki problem?“ o zaraznim bolestima koje prenose vektori. Tijekom godina kontinuirano se mijenja rasprostranjenost mnogih vrsta pa je od 2004. u Hrvatskoj prisutan tigrasti komarac, a odnedavno i japanski komarac, čije širenje se tek očekuje.

>>'Želimo djecu odvući od računala u prirodu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije