Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Izradila pobjedničku vjenčanu dekoraciju

Anamarija Lugarić
Foto: Privatna arhiva
29.04.2016.
u 14:07

Anamarija Lugarić osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju svojim buketom u obliku kapi i atraktivnim ukrasom za mladenkinu kosu

Anamarija Lugarić, učenica zagrebačke Poljoprivredne škole, osvojila je prvo mjesto u disciplini Flora na državnom natjecanju srednjoškolaca u obrazovnom sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine.

Domaćin mu je bila Poljoprivredna, prehrambena i veterinarska škola Stanka Ožanića u Zadru, koja je izvrsnom organizacijom doprinijela uspjehu natjecanja. U disciplini Flora osigurano je puno cvijeća, zelenila i ostalog pomoćnog aranžerskog materijala, tako da su učenici imali priliku pokazati sve svoje umijeće. Tema natjecanja bile su vjenčane dekoracije, a u praktičnom zadatku učenici su trebali izraditi vjenčani buket slobodnim stilom i cvjetni ukras za mladenkinu kosu.

– Za natjecanje sam se pripremala od siječnja kako bih stekla sigurnost i što bolje usavršila tehniku slaganja cvijeća, uz mentorstvo profesorice Tanje Brkić. Odlučila sam se za vjenčani buket u oblika kapi, a ukras za mladenkinu kosu izradila sam lijepljenjem cvijeća tzv. hladnim ljepilom na ukrasnu vrpcu, što se pokazalo dobitnom kombinacijom – rekla je Anamarija. Na pitanje je li očekivala takav rezultat, odgovorila je da je uložila puno truda i vremena pa se i nadala jednom od prva tri mjesta.

– Zato sam sada neizmjerno sretna jer mi se ostvarila želja – dodala je. Dio uspjeha, kazala je mentorica Tanja Brkić, svakako nosi i stalna edukacija profesora na raznim stručnim prezentacijama i radionicama, koji zatim u ovakvim natjecanjima prenose učenicima stečena znanja.

Poljoprivredna škola u Zagrebu ima još jedan razlog za ponos. Učenica Matea Mužar pod mentorstvom profesorice Lade Piljac Kosović na istom je natjecanju u disciplini Agro, u kojoj je praktični zadatak bio vegetativno i generativno razmnožavanje mediteranskog bilja, osvojila treće mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije