Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stanari Korajčeve i Šoljanove

Zagrebparking im ostavio poruke – Stanovnici ovog zagrebačkog kvarta spremni i na prosvjed

Stanari Korajčeve i Šoljanove protiv parkinga
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/9
30.11.2018.
u 12:45

Istaknuli su kako nemaju igralište za djecu, a i škola radi u tri smjene

Uvjereni su da će gradonačelnik Milan Bandić promijeniti mišljenje o naplati parkiranja kad s njima sjedne na sastanak, a u slučaju da to ne želi napraviti, oni će organizirati prosvjed. Najavili su tako stanari Šoljanove i Korajčeve u Španskom koji bi od sutra svoja parkirališna mjesta trebali početi plaćati dvije kune po satu.

Na vjetrobranima su ih jutros dočekale poruke Zagrebparkinga kojima ih se obavještava, između ostalog, da na vrijeme kupe mjesečne karte od 25 kuna, ali i da automobile u svom dijelu kvarta više ne mogu ostavljati besplatno.

Opet ćemo pisati peticiju

– Ovo su zadnje dvije ulice u gradu prije industrijske zone Jankomir. Nije nam nikako jasno kako smo baš mi prvi u proširenju naplate parkiranja, kad od centra do ovdje ima stotinu drugih ulica u kojima su se mogli postaviti parkirni automati. Ništa ne želim zaključivati, ali ovdje je 770 stambenih jedinica, dvjesto vanjskih parkirališnih mjesta te polovica neprodanih garaža u Pionirovim zgradama – rekla je Irena Babić, predstavnica stanara Ulice Vilima Korajca 21 i 23, koja je jučer istupila uime svih stanara svoje i susjedne Šoljanove u borbi protiv naplate parkiranja. Pisat će opet peticiju, kažu stanari, a i organizirati prosvjede.

>> Pogledajte stanare Španskog koji se bore protiv naplate parkinga u svom naselju

– Predali smo peticiju i prošle godine, kad se naplata prvi put pokušala uvesti. Osim što smo njome tražili da nam se ne naplaćuje parkiranje, pisali smo je i da nam se uredi barem jedno igralište za klince i boćalište za umirovljenike. Dobili nismo ništa – kazala je Irena Babić kojoj su se ispred aparata za naplatu parkiranja u Šoljanovoj jučer pridružili i mostovci.

To je fiskalni potez

Oni su zaključili da se u Špansko, a i općenito na zapad metropole iz gradske blagajne ne ulaže ništa.

Stanari Korajčeve i Šoljanove protiv parkinga
1/13

– Nema za nas nikakvog plana. Govore to činjenica da ni ovako nema dovoljno parkirališnih mjesta za sve jer je naselje neplanski rađeno, kao i ona da Osnovna škola Ante Kovačića, u koju je u prošloj školskoj godini upisan najveći broj prvašića u Hrvatskoj, i dalje radi u tri smjene – istaknuo je Marko Sladoljev iz Mosta koji je prije odlaska u Sabor upravo u toj školi predavao vjeronauk.

Njegov kolega iz stranke i vijećnik u Gradskoj četvrti Stenjevec Tomislav Palac istaknuo je kako naplata parkiranja u Španskom nije prometno rješenje kako je to predstavljeno jer se neće time osloboditi mjesta kojih je ionako premalo, već se radi o “fiskalnom potezu za punjenje gradske blagajne”. I nemaju problema s tim da je pune, govore stanari, od parkinga, ali samo ako to znači da će možda dobiti uskoro i koji park za klince, odnosno ako se u njihov kvart od njihova novca konačno počne i ulagati.

>> Pogledajte kako teku radovi na rotoru

Ključne riječi

Komentara 49

ZA
Zagorec101
13:10 30.11.2018.

besplatan parking, besplatni vrtiči za djecu, besplatni udžbenici, dva, tri automobila a nebi platili ni za jedan, a samo kukaju, još besplatan stan i hrana i svi sretni

ST
stjef
13:00 30.11.2018.

25kn mjesečno za parkirališno mjesto ispred zgrade? Gdje da potpišem? Moje parkirno mjesto je koštalo 80.000kn i kupnja je bila obvezna uz stan u zgradi.

Avatar nekakav
nekakav
13:08 30.11.2018.

'svoja' parkiriališta? ako su u gruntovnici vlasnici stanova upisani i kao vlasnici parkirališta, ne vidim ja tu mogućnost da im grad naplaćuje parkiranje. ali ako je parking u gradskom vlasništvu, onda ide ona narodna o javnom dobru 'svima dostupno pod istim uvjetima'. znači, dubrovčan koji dođe u zagreb može na tom mjestu parkirati pod istim uvjetima kao i stanar udaljen 7 metara od tog mjesta. što se bunite, ušite autom u oslo, pa uživajte... :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije