Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Iznenada preminuo Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta

Todorić je na čelu Zagrebačkih cesta bio od 2015. godine, kada je to mjesto preuzeo od Alena Gospočića
24. siječnja 2019. u 10:48 4 komentara 6620 prikaza
Ante Todorić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Devetnaesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine, prva u ovoj godini, na kojoj je 16 točaka dnevnog reda, počela je u četvrtak ujutro. Sjednica je počela minutom šutnje za iznenada preminulog Antu Todorića, voditelja Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinga. Todorić je na čelu Zagrebačkih cesta bio od 2015. godine, kada je to mjesto preuzeo od Alena Gospočića. Todorić je prije toga bio Gospočićev pomoćnik za tehničke poslove.

Milan Bandić bagerist Položio je ispit Bandić kao bagerist čak trinaest godina mlađi

Na sjednici je umjesto HSLS-ova zastupnika Darinka Kosora, koji je mandat iz osobnih razloga stavio u mirovanje, za gradskog zastupnika prisegnuo Vladimir Andrić. Također, umjesto gradskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića u skupštinske klupe ponovno je sjela Ana Lederer, koja je iz Gradske skupštine bila otišla na dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu. Te je dužnosti razriješena 8. siječnja zbog poništenja natječaja kojim je 1. lipnja 2018. imenovana na tu funkciju.

Sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem su gradski zastupnici postavljali pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću. Na usvojenom dnevnom redu je 16 točaka, među kojima i prijedlog odluke zagrebačkog gradonačelnika o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Zagreba. Odlukom se utvrđuje visina paušalnog poreza na dohodak po iznajmljenom krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor koje se nalaze na području Zagreba.

Prosvjed stanovnika Španskog Mimohod Stanovnici Španskog prosvjedovali: 'Striček Bandić, gužva nam je u školama'

Visina paušalnog poreza određuje se prema razredu turističkog naselja Zagreba i godišnje bi po krevetu, ako gradski zastupnici prihvate prijedlog gradonačelnika Bandića, za razred A iznosila 300 kuna, za razred B 255 kuna, za razred C 210 kuna i za razred D 150 kuna. U vezi s tom točkom zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i pročelnice gradskih ureda za gospodarstvo te financije i stručne službe gradonačelnika najavile su u Gradskoj skupštini konferenciju za novinare.

Pogledajte video zaobilaznica oko rotora:

Karlovac: Zbog transporta covid pozitivnih osoba Hitnoj pomoći za 80 posto povečan broj intervencija
REFORMA ZDRAVSTVA
Prijedlozi stručnjaka: Participacija do 4000 kn, porez na cigarete, naplata nehitnog prijma...
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Pogled iza scene: Što treba za kvalitetan nastup i kako je biti glazbenik u doba korone?