Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Minuta šutnje

Iznenada preminuo Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta

Ante Todorić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.01.2019.
u 10:48

Todorić je na čelu Zagrebačkih cesta bio od 2015. godine, kada je to mjesto preuzeo od Alena Gospočića

Devetnaesta sjednica zagrebačke Gradske skupštine, prva u ovoj godini, na kojoj je 16 točaka dnevnog reda, počela je u četvrtak ujutro. Sjednica je počela minutom šutnje za iznenada preminulog Antu Todorića, voditelja Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinga. Todorić je na čelu Zagrebačkih cesta bio od 2015. godine, kada je to mjesto preuzeo od Alena Gospočića. Todorić je prije toga bio Gospočićev pomoćnik za tehničke poslove.

Na sjednici je umjesto HSLS-ova zastupnika Darinka Kosora, koji je mandat iz osobnih razloga stavio u mirovanje, za gradskog zastupnika prisegnuo Vladimir Andrić. Također, umjesto gradskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića u skupštinske klupe ponovno je sjela Ana Lederer, koja je iz Gradske skupštine bila otišla na dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu. Te je dužnosti razriješena 8. siječnja zbog poništenja natječaja kojim je 1. lipnja 2018. imenovana na tu funkciju.

Sjednica je nastavljena aktualnim satom na kojem su gradski zastupnici postavljali pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću. Na usvojenom dnevnom redu je 16 točaka, među kojima i prijedlog odluke zagrebačkog gradonačelnika o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Zagreba. Odlukom se utvrđuje visina paušalnog poreza na dohodak po iznajmljenom krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor koje se nalaze na području Zagreba.

Visina paušalnog poreza određuje se prema razredu turističkog naselja Zagreba i godišnje bi po krevetu, ako gradski zastupnici prihvate prijedlog gradonačelnika Bandića, za razred A iznosila 300 kuna, za razred B 255 kuna, za razred C 210 kuna i za razred D 150 kuna. U vezi s tom točkom zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i pročelnice gradskih ureda za gospodarstvo te financije i stručne službe gradonačelnika najavile su u Gradskoj skupštini konferenciju za novinare.

Pogledajte video zaobilaznica oko rotora:

Komentara 4

DU
Deleted user
17:45 24.01.2019.

opet krivi...

DU
Deleted user
12:15 24.01.2019.

Nista nije iznenada sve je bogom dano

AR
Arger
11:58 24.01.2019.

Pokoj mu dusi.....umro covjek kad je vidio da ce mu se Bandic bagerom vozit po cesti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije