Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komunalni div

Izbor novog vodstva Holdinga sve bliži, novi direktor mora dati i plan restrukturiranja

Daniela Franić Holding
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
21.01.2015.
u 13:30

Pero Kovačević, savjetnik bivšeg šefa Holdinga S. Ljubičića, ne krije da se javio na natječaj i smatra da bi bio dobar izbor za direktora megatvrtke

Pero Kovačević prvi je od 200-tinjak prijavljenih priznao da se javio na natječaj za šefa uprave Holdinga. Savjetnik bivšeg predsjednika uprave Slobodana Ljubičića ne krije da bi htio doći na njegovo mjesto pa je svoje dokumente proslijedio agenciji Pedersen koja traži najsposobnije ljude da vode gradsku megatvrtku.

– U Holdingu sam napravio golem posao, uspio povećati prihode, dovesti naplatu na razinu od 95 posto plaćenih računa, zaustaviti investicije koje nisu imale opravdanje, a oko 90 milijuna kuna dobili smo od legalizacije priključaka na vodu – pohvalio se Kovačević.

Osim njega, kako doznajemo, još su neki zaposlenici Holdinga poslali svoje životopise. Među njima su Mijat Matković (zaposlenik Holdinga), Marica Dusper (financijska direktorica u Holdingu) te sadašnja članica uprave Daniela Franić, a neslužbeno i Nike Nodilo Lakoš. Iako se spekuliralo da će se na natječaj prijaviti i pročelnica gradskog Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić, nije to učinila.

Tko god da sjedne u stolce novog vodstva Holdinga, sigurno je da neće imati lagan posao. Naime, Holding je ostao bez nekoliko desetaka milijuna kuna subvencija Grada, a kako je sadašnje privremeno vodstvo odustalo od plana bivšeg šefa Ljubičića o izdvajanju podružnica, potreban je i novi plan restrukturiranja.

– Svaka uprava donosi svoj plan pa ćemo tako pričekati da se formira nova uprava i da nam predstavi svoj. Tko zna, možda preuzmu plan restrukturiranja stare uprave, a možda donesu novi – kazao je Vladimir Ferdelji, predsjednik Nadzornog odbora Holdinga. Dodao je da je, prema njegovu mišljenju, bivša uprava bila uspješna jer je tvrtku izvukla iz dugova, riješila se 1700 zaposlenih i krenula u brojne reforme.

– Očekujem da Holding u sljedećih nekoliko godina postane racionalna organizacija koja će građanima moći pružati maksimalno kvalitetnu uslugu uz minimalno opterećenje – istaknuo je Ferdelji. U očekivanju nasljednika stara uprava trenutačno radi na donošenju poslovnog plana za 2015. i plana investicija. Iz uprave su rekli da bi planovi trebali biti doneseni do kraja siječnja.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

– Ove godine imat ćemo 16 milijuna kuna za investicije, a cijeli iznos planiramo utrošiti u modernizaciju mehanizacije – kazao je Alen Gospočić, direktor Zagrebačkih cesta, jedne od najuspješnijih Holdingovih podružnica. Zagrebparking u 2015. u planu ima samo "zelene" projekte u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša. Riječ je o ugradnji punjača za električne automobile i uvođenju ekološke rasvjete u pet javnih garaža te kupnji 10-ak električnih bicikala kojima bi se mogli služiti korisnici garaža.

Na natječaj uprave Holdinga prijavilo se 200 kandidata

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
20:47 21.01.2015.

Hm, kad vidim, moram to tako reči, ove dvije gubice, dakle druga ustašu Peru i gospodina lopova Vladeka, Holdingova budućnost mi se čini svijetla jedino na Grenlandu, uz pojavu polarne svjetlosti ili vatru svetog Elma. Jedino njih dvojica nisu shvatila da Holding više nije krava muzara sa ljubičastim šarama, zvana Milka, nego rasulo do bola, što je shvatio i onaj koji je delao 24 sata dnevno, a ako se digao sat ranije i 25 sati dnevno, pa je na vrijeme otišao odspavati malo u Remetinec, a sada na lagano trčkaranje na neočišćenu trim stazu u Kušlanovoj, iako je nekad pojeo snijeg prije zimske službe, kojeg na njegovu veliku žalost, ove godine nije bilo. Cirkus Kolorado je lijepa riječ za ZG Holding.

DI
dimnajac
16:01 21.01.2015.

Kriterij je jasan kao i do sada: direktor Holdinga ne smije biti porijeklom iz Zagreba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije