Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama kod Velike Gorice

Izbacili ga iz kafića pa im bacio Molotovljev koktel i zapalio gosta

Kafić DM
Foto: Screenshot Google Maps
19.03.2019.
u 17:40

- Sve se odvijalo brzo. Vatra mi je zahvatila hlače. Uspio sam ih skinuti, a kada sam počeo skidati jaknu, gorio mi je donji dio ruke - ispričao je gost kafića koji je na ruci zadobio opekline drugog stupnja

Muškarac (34) osumnjičen je da je bacio Molotovljev koktel u kafić u Kučama kraj Velike Gorice, pri čemu je plamen zahvatio odjeću jednog od gostiju. Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

Incident se dogodio ove nedjelje oko 23.20 sati, objavila je policija. Prema pisanju 24 sata, bacanju boce s benzinom u kafiću DM prethodio je sukob. Jedan muškarac, kažu svjedoci, bez razloga je napao drugoga i počeo provocirati, nakon čega ga je netko od gostiju zamolio da napusti kafić, što je on i učinio.

- Bilo nam je čudno kako je brzo otišao, bez ikakvih problema. A onda se vratio sa zapaljenom bocom u ruci - rekao je jedan svjedok.

Policija navodi kako je 34-godišnjak, dok je u objektu u Ulici sv. Fabijana bilo 15-ak gostiju, u zatvorenu terasu bacio zapaljenu bocu s benzinom i tkaninom koju je prethodno zapalio. Zapalili su se tepih, dvije stolice i ulazna vrata. Benzin se raspršio i na jednog gosta, 23-godišnjaka, koji je stajao u blizini tepiha zbog čega mu je plamen zahvatio odjeću.

- Sve se odvijalo brzo. Vatra mi je zahvatila hlače. Uspio sam ih skinuti, a kada sam počeo skidati jaknu, gorio mi je donji dio ruke - ispričao je gost kafića koji je na ruci zadobio opekline drugog stupnja. Policija navodi kako je u događaju 23-godišnjak lakše ozlijeđen, a materijalna šteta iznosi oko 5000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je alkotestiran te mu je izmjerena koncentracija od 1,50 g/kg alkohola u organizmu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici. 

Prema neslužbenim informacijama 24 sata, muškarac je otprije poznat policiji, a ne živi u selu Kuče. Mještani prepričavaju da su ga uhvatili i zadržali do dolaska policije, a uz kafić je navodno pronađen i kanister pun benzina kojim je vjerojatno namjeravao zaliti kafić.

Pogledajte i video - požar automobila u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
19:39 19.03.2019.

Jbt, a litra benzina - 10 kuna. Al se bahate ovi Turopoljci, - svinjari plemenitaši.

Avatar VinkoL
VinkoL
18:13 19.03.2019.

I onda ga hrvatski sud bude osudil na 14 dana uvjetno. Neophodno je uvesti smrtna kaznu, ovakvi likovi svaki dan sve više prelaze granicu normalnog.

GE
generacija57
18:39 19.03.2019.

Na lomaču s njime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije