Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOKUKINO KIC

Ivan Ramljak i 'O jednoj mladosti' na novom izdanju programa 'Upoznaj autora'

Foto: Dokukino KIC arhiva
1/3
21.06.2021.
u 14:22

Nakon razgovora slijedi i projekcija njegovog uspješnog dugometražnog debija koji, autorovim riječima, prikazuje „neobično vrijeme druge polovice 1990-ih, kad se usred najcrnje konzervativne tuđmanovštine počinju pojavljivati oaze slobode.”

U novom izdanju programa Upoznaj autora, koji je na repertoaru u četvrtak u 20 sati, upoznat ćemo jednog od vodećih hrvatskih dokumentarista srednje generacije, Ivana Ramljaka, autora i suautora deset dokumentarnih i igranih filmova kratkog i dugog metra.

Među njegovim ostvarenjima ističe se trilogija dokumentaraca o zaboravljenim prostorima (Kino otok, Dom boraca i Mezostajun) te dugometražni prvijenac O jednoj mladosti s kojim je pobijedio u balkanskom programu Dokufesta, najznačajnijeg festivala dokumentarnog filma u regiji, a potom trijumfirao i na Danima hrvatskog filma, kao i na prošlotjednoj dodjeli nagrada Dokumetar portala Dokumentarni.net.

U razgovoru koji će moderirati filmska kritičarka Jelena Pašić saznat ćemo više o Ramljakovom redateljskom senzibilitetu, o njegovim počecima s igranim filmovima i trash ostvarenjima o Bori Leeju i sadašnjem radu u dokumentarnoj formi u koje upleće eksperimentalne elemente.

Foto: Dokukino KIC arhiva

Nakon razgovora slijedi i projekcija njegovog uspješnog dugometražnog debija koji, autorovim riječima, prikazuje „neobično vrijeme druge polovice 1990-ih, kad se usred najcrnje konzervativne tuđmanovštine počinju pojavljivati oaze slobode.” Ulaz na razgovor je slobodan, a za projekciju filma potrebno je kupiti ulaznicu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije