Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ciklus filmova

Dokukino KIC: Posljednji sovjetski kozmonaut i vizualna poema u svemiru

Foto: Dokukino KIC arhiva
1/3
02.06.2021.
u 14:32

Zbog ograničenog kapaciteta, potrebno je porethodno se najaviti u kino

Dva kultna svemirska ostvarenja i dva suvremena i nagrađivana filma u ciklusu filmova o odnosu života i svemirskog beskraja ovaj tjedan u Dokukinu KIC. Ciklus filmova Izgubljeni u svemiru, kojim se tematizira svemirski bezdan i promjenjiva priroda odnosa čovjeka prema kozmosu, ovaj tjedan se nadograđuju s dva kultna naslova. Na platno tako stižu filozofska poema kultnog armenskog redatelja Artavazda Pelešjana "Naše stoljeće" i film o posljednjem sovjetskom kozmonautu redatelja Andreia Ujice "Izvan sadašnjosti" u subotu.

Druga dva filmsko-svemirska putovanja na programu su u petak i nedjelju. "Space Dogs" Else Kremser i Levina Petera dobitnik je mnogih nagrada, a među njima i nagrade za najbolji dokumentarni film na prošlogodišnjem izdanju Subversive Film Festivala. Riječ je o intimnoj opservaciji u kojoj se "uzvišeni" život jedne Lajke isprepliće s "prizemljenim" životima moskovskih lutalica.

Apollo 11 je nagrađivani i kritičarski izvrsno prihvaćeni film čiju režiju, scenarij i produkciju potpisuje američki redatelj Todd Douglas Miller. Subjekti njegovog filma nisu psi već ljudi, trio koji je prije više od pedeset godina učinio ono nezamislivo: sletjeli su na Mjesec. Neila Armstronga, Buzza Aldrina i Michaela Collinsa pratimo u filmu tragom arhivskih snimki i fotografija te novootkrivenih 70-mm filmova, od posljednjih priprema za lansiranje do sigurnog povratka na Zemlju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije