Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ipak neće poskupjeti ZET-ova polusatna karta! A od 1. svibnja uvodi se i nova karta!

Putnici će moći kupiti kartu za 4 kune za pola sata vožnje, a za 6 kuna moći će se voziti jedan sat. Cijena karte za vožnju od jednog i pol sata i dalje iznosi 10 kuna, navodi se u priopćenju Milana Bandića.
11. travnja 2018. u 17:18 30 komentara 16480 prikaza
zet
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Iz ureda gradonačelnika Milana Bandića oglasili su se vezano za navodno poskupljenje ZET-ove polusatne karte za 2 kune.

– Obavještavamo vas da će cijena pojedinačne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom u trajanju od pola sata i dalje iznositi 4 kune. S obzirom da sustav naplate oblikujemo u skladu s potrebama korisnika, od 1. svibnja 2018., uvodi se, također, i karta za vožnju u trajanju od jednog sata za 6 kuna. Tako će putnici moći kupiti kartu za 4 kune za pola sata vožnje, a za 6 kuna moći će se voziti jedan sat. Cijena karte za vožnju od jednog i pol sata i dalje iznosi 10 kuna, navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, u emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" Bandić je rekao kako su se, unatoč povećanoj prodaji upravo tih karata od 4 kune, ZET-ova primanja znatno smanjila, što ih je i ponukalo na ovaj potez. 

"Karta je bila 10 kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je još uvijek četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune. Ali ne ide, ići ćemo na šest. I to je još uvijek manje od deset. Može se dogodit' da bude osam. Moja ideja će biti šest", rekao je Bandić.

Ilustracija TKO SE VOZIO... Bandić poskupljuje popularnu ZET-ovu kartu s 4 na 6 kuna Najgora trasa u gradu Dosta nam je starih tramvaja koji voze “svake prijestupne” Ilustracija Od 1. svibnja Novo znatno poskupljenje? Evo koliko će Zagrepčani plaćati parkiranje

 

Spin City car sharing
Pokretanje posla
Pet stvari koje morate znati prije pokretanja biznisa

A1 izdvaja za Vas

  • Vito:

    Dobra vijest ::: ??? __ Dobra bi bila vijest kad bi bila kad bi na križanju Držićeve i Vukovarske spojili skretanje s juga prema istoku i zapadu. __ Prostor je "osiguran", tračnice prema zapadu postoje, skretnice postoje __ Zašto ne ... prikaži još! postoje linije koje bi te tračnice i koristile???

  • Vito:

    Dobra vijest ::: ??? __ Dobra bi bila vijest kad bi bila kad bi po Donjim Sveticama spojili tračice od Zvonimirove do Vukovarske.