Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO SE VOZIO...

Bandić poskupljuje popularnu ZET-ovu kartu s 4 na 6 kuna

Ilustracija
Zarko Basic/PIXSELL
11.04.2018.
u 12:51

Iako je donedavno tvrdio kako je ideja i realizacija karte od 4 kune za kratke vožnje izvrstan potez, zbog neisplativosti mora odustati od tog, od šire javnosti općeprihvaćenog projekta.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je poskupljenje ZET-ove polusatne karte za 2 kune, čime je prekršio vlastita predizborna obećanja. Iako je donedavno tvrdio kako je ideja i realizacija karte od 4 kune za kratke vožnje izvrstan potez, zbog neisplativosti mora odustati od tog, od šire javnosti općeprihvaćenog projekta.

U emisiji Radio Sljemena "Zagrebi po Zagrebu" Bandić je rekao kako su se, unatoč povećanoj prodaji upravo tih karata, ZET-ova primanja znatno smanjila, što ih je i ponukalo na ovaj potez. 

"Karta je bila 10 kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je još uvijek četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune. Ali ne ide, ići ćemo na šest. I to je još uvijek manje od deset. Može se dogodit' da bude osam. Moja ideja će biti šest", kaže Bandić. 

Zanimljivo je kako je gradonačelniku Zagreba plan bio, uz postojeću kartu od 4 kune, uvesti i jednu od 6 ili 7 kuna, s kojom bi se građani imali prilike voziti sat vremena, ali ta ideja nije zaživjela. Ove nepopularne vijesti dolaze nedugo nakon informacija da će poskupjeti i cijene parkiranja koje bi najviše pogodile ljude koji žive u centru grada, ali Bandić to opovrgava.

"Zagrepčani mogu mirno spavat' što se tiče poskupljenja cijene parkinga. To im je moja poruka jer to neće proć'. Bez obzira, da i dođe do mene, neće proć'", zaključuje Bandić. 

Komentara 55

GR
grebza
13:53 11.04.2018.

Sami smo krivi što nam jedan primitivac određuje svaki i najmanji dio gradskog života. Prejadno i prestrašno.

KR
kruti198
13:22 11.04.2018.

znači opet se švercam(o) na najjače!!!!

SI
siskic
13:15 11.04.2018.

dugo mu je laž i prevata trajala....hahahahahha...opet pred izbire buti če 2 kn. pušite maloumni zagrebčani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije