Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvorana Müller

Invazija žena u novoj dvorani kina Europe

Kino Europa (1)
Foto: Kino Europa/Facebook
1/6
14.03.2013.
u 09:50

Višenamjenski prostor na katu kina od sada će služiti i za redovite projekcije filmova

Nizom filmova ženskih autora, kojima se nadovezuju na Dan žena, kino Europa danas otvara novu dvoranu. Dvorana Müller, kako su je nazvali, već je prije bila korištena za razne događaje, no tek sada će prostor biti iskorišten za redovite projekcije filmova u visokoj rezoluciji.

Još jedna pogodnost za posjetitelje jest i mogućnost naručivanja osvježenja iz kafića u sklopu kina tijekom trajanja projekcija. Prostor će i dalje biti korišten za dodatne sadržaje poput predavanja, izložbi, promocija knjiga i sličnih događanja.

Dvorana će se otvoriti projekcijom filma "Vadžda", u režiji Haifaae al Mansur, prve ženske redateljice s arapskog poluotoka. Posebnost  je i to što je Vadžda prvi dugometražni film snimljen u Saudijskoj Arabiji.

Na redovitom repertoaru od danas će se moći naći i kontroverzni film "Klip" redateljice Maje Miloš, "Djeca" bosanskohercegovačke redateljice Aide Begić te dokumentarni film "Ai Weiwei: Never Sorry"američke redateljice i novinarke Alison Klayman.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije