Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehnologija

Inicijativa Rails Girls – cilj je više programerki

ruby on rails
arhiva VL
12.10.2012.
u 10:30

U Zagrebu se 19. i 20. listopada održavaju besplatni dvodnevni seminari. Žene će učiti programiranje u programu Ruby on Rails (RoR)

Inicijativa Rails Girls, koju su 2010. u Helsinkiju potaknule Linda Liukas i Karri Saarinen, a koja se odonda proširila na ostatak Europe, pa i šire, namijenjena je ponajprije djevojkama koje ne znaju programirati, a htjele bi se okušati u tome.

Žene i tehnologija

Tako će 19. i 20. listopada prvi put i u Zagrebu ta istoimena neprofitna volonterska organizacija održati besplatne dvodnevne seminare na kojima nudi programiranje u programu Ruby on Rails (RoR) namijenjenom izradi web-stranica i aplikacija, optimiziranom kako bi se unaprijedila produktivnost programera, odnosno programerki.

– S RoR-om sam se susrela prvi put na svom trenutačnom poslu, a u potrazi za zanimljivim rješenjima naišla sam na organizaciju Rails Girls. Na svim svojim poslovima dosad sam uvijek bila jedina žena u timu i zaista mi nedostaje žensko društvo jer mislim da žene mogu jako puno pridonijeti svojom kreativnošću. Tom radionicom nadamo se i povezati ljude koji se bave RoR-om na ovim prostorima kako bismo učili jedni od drugih – kaže Lucija Gregov, softverska inženjerka tvrtke Minus 5.

Luciji su se u organizaciji pridružile freelance softverska inženjerka Ivana Vasilj kao mentorica na radionici i Bojana Mandić, predavačica uime Girl Geek Dinners Hrvatska, inicijative djevojaka i žena koje su privatno ili poslovno vezane uz informacijsku tehnologiju.

Iako su prijave za radionicu isprva trebale trajati do 16. listopada, već prvi dan zaprimljeno je 150 prijava. Stoga su se sva mjesta popunila vrlo brzo.

Podrška HGK

– Htjeli bismo primiti sve koji su se prijavili, ali smo jednostavno ograničeni mjestom i vremenom – rekla je Bojana Mandić.

Radionicu je podržala i Hrvatska gospodarska komora pa će se predavanja održati u njihovim prostorijama na Trešnjevci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije