Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što se nosi

“In” su geometrijski rezovi, pastelne boje i spa za bradu

Sandra Simunovic/PIXSELL
09.04.2018.
u 14:09

Frizerski trendovi predstavljeni su na Hairstyle News Festivalu

Individualnost s daškom bunta. Tako bi se mogao opisati trend koji će zauzeti ulice ovog proljeća i ljeta, barem kada je o frizurama riječ. Imperativ su jasni geometrijski rezovi, a “fura” se kosa u pastelnim nijansama prošaranim ružičasto-zlatnom, baby plavom i bojom pijeska. I frizure u žarkim punkerskim bojama uz povratak u razdoblje između sedamdesetih i devedesetih. Najvažnije je pak da se nose odvažno.

Military cut i bajkeri

Kolekcije brendova poput Keunea, Indole, Subrine, Schwarzkopfa te domaćih Kansa, Mandale ili ZGAT akademije svjetsku su premijeru doživjele na Hairstyle News Festivalu koji se tijekom vikenda već 15. godinu održao u Zagrebu. Dok su se pistama šetali modeli s “instalacijama” na glavama, posjetitelji, kojih je u dva festivalska dana bilo oko 2000, mogli su sudjelovati i na seminarima svjetskih imena, među kojima su najveće zvijezde bile Andy Smith, edukator i zastupnik Indole, te Ilham Mestour, Keuneova stilistica čiji su radovi krasili naslovnice Vougea i Harper’s Baazara.

– Sve se frizure na festivalu prikazuju s namjerom da danas-sutra osvanu na ulicama – rekao je Smith, koji je predstavio kolekciju “Smart Street Style”, inspiriranu ulicom i arhitekturom. Osim metalik plavih, pomalo “neurednih” kreacija, najavio je i povratak tzv. dječačkih frizura.

1/13

– Mnoge se žene zbog užurbanog načina života odlučuju za unisex frizure koje su jednostavne za održavanje, pa smo i njima posvetili dio kolekcije. A nismo zaboravili ni muškarce kod kojih je u modi tzv. military cut, nalik vojničkom šišanju s jasnim i pravilnim crtama – kazao je Smith. Muškarci na festivalu zasigurno nisu bili zapostavljeni, i to ponajviše zahvaljujući barberima pod čijim su se škarama kao modeli našli i bajkeri.

– Želimo pokazati da je barbers spa, odnosno tretman njege brade, za sve, i za dečke koji se vole uređivati i za opake dečke kao što su motoristi. Najveći bezvremenski trend svakako je njegovana brada – rekla je Sandra Zajec iz salona Cookie the Barber.

Bunt kao inspiracija

Dok se većina izlagača posvetila pronalaženju savršenih pastelnih nijansi, domaći su se frizeri odlučili na bunt kao inspiraciju.

– Žarke boje koje se prelijevaju preko jasnih i oštrih geometrijskih linija posvećene su urbanim osobama koje ne pripadaju nijednoj dobnoj skupini – rekla je Vlasta Menges, vlasnica Mandale.

Za žarke boje zalažu se i Marina i Ivan Jagarčec, vlasnici salona Kanso. – Inspirirani glazbom i modom sedamdesetih, htjeli smo pokazati bunt protiv današnjeg “mainstreama”, a frizure su nosive na glavama onih koji imaju stav – poručili su.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije