Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa za tržnicu na Ljubljanici

Ima nas 20.000 i treba nam plac

Potpise su Zagrepčani tijekom vikenda mijenjali za svježe naranče
Davor Visnjic/PIXSELL
01.05.2018.
u 18:00

Pet mjesnih odbora Trešnjevke-sjever bez domaćih je proizvoda, i to se mora promijeniti, kažu HNS-ovci, koji skupljaju potpise.

Za potpis – naranča. Dijelili su HNS-ovci voće Zagrepčanima koji su ih za vikend pored Končarova parkirališta na križanju Golikove i Baštijanove podržali u inicijativi “želimo tržnicu”. Nitko, međutim, svoj glas za plac koji bi se trebao nalaziti upravo na spomenutoj lokaciji nije dao zbog poklona, već, kako su objasnili, zato što bi ih na tu tržnicu dolazilo više od dvadeset tisuća i potrebna im je.

Malo bismo se i družili

– Najradije bih da si sama ovdje mogu kupiti naranču. A i grincajg, kilicu krumpira, koji komad mesa – sa smiješkom i kemijskom u ruci zašto svoj glas daje inicijativi za plac Ljubljanicu objašnjavala je simpatična umirovljenica, koja po svoj špeceraj, kako je rekla, mora ili u kvartovski dućan ili skroz do Trešnjevačkog placa. A u njenim godinama, kaže, to je često pravi pothvat.

– Naravno da bi nam plac bio dobrodošao i vrijeme je da se i stanovnicima ovog dijela grada omogući prostor na kojem bismo mogli doći po domaće proizvode, a i malo se podružiti jer znate kako je to kad sretnete susjeda pokraj štanda – rekla je Irena Kolbas s Ljubljanice. Upravo njeno objašnjenje potaknulo je i HNS-ovce da pokrenu peticiju, a i preko pet mjesnih odbora (MO) koji gravitiraju području pokušaju inicijativu “progurati” do Holdinga, koji će im, nadaju se, pomoći u dohvaćanju cilja.

Već je u GUP-u

– Ovo bi bio plac za stanovnike s područja MO Ljubljanice, Rudeša, Ante Starčevića, Ciglenice i Pongračeva – objasnio je Srđan Vlaović, predsjednik HNS-ove podružnice Trešnjevka-sjever, dok je Tomislav Stojak, predsjednik gradskog ogranke te stranke i skupštinski zastupnik rekao kako je tržnica Ljubljanica već ionako planirana Generalnim urbanističkim planom i vrijeme je da se krene u njenu realizaciju.

– Lokacija na kojoj bi se trebala nalaziti gradsko je zemljište, samo se trenutačno koristi kao parkiralište za djelatnike Končara – kaže Stojak, koji je načelno već razgovarao i s direktorom Tržnica Zagreb Stankom Gačićem, a on mu je obećao dati sve od sebe da izgradnja placa bude u planu za sljedeću godinu. Dosad, HNS-ovcu su prikupili više od tisuću potpisa na peticiji, a s njom će upoznati i gradonačelnika Milana Bandića.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Niškorist
Niškorist
18:09 02.05.2018.

Nemaju ti obraza ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije