Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lažne oznake

Ilegalni taksisti vikendom naplaćuju više! Prepoznat ćete ih po plavoj oznaci

Vizualni identitet automobila Radio taksija Zagreb.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
16.06.2014.
u 12:30

Iz Radio Taxija poručuju da je u prometu 200 takvih vozila. Sve je prijavljeno policiji

Skuplju vožnju i do 20 kuna platit će putnici koji zabunom uđu u taksi vozila koja nalikuju onima tvrtke Radio Taxi Zagreb! Plava oznaka ono je što zbunjuje građane koji misle da će vožnju platiti po poznatim im cijenama u poznatom vozilu, a onda ih, posebno u noćnim satima, dočeka veći račun uz obračunati start od 19 kuna.

– Radio Taxijem vožnju na relaciji od Bogovićeve do Kruga plaćam 30 kuna, a u vozilu koje jako nalikuje ista me vožnja stajala 50 kuna – požalila se čitateljica koja je zbog prevelike sličnosti zabunom ušla u vozilo privatnika.

Plavu oznaku taksisti koji nisu ni u jednom udruženju registrirani, kako kažu iz Radio Taxija, izabrali su namjerno.

– Njihova oznaka malo je manja od naše i nema broja ili ima lažni broj. Izgleda gotovo jednako kao i ona na našim vozilima i zbog toga putnici zabunom ulaze, a račun zna biti puno veći od našega – kazao je vozač Radio Taxija Franjo Bartolić.

Prema procjeni njegova udruženja, takvih vozila ima dvjestotinjak, među njima je velik broj ilegalaca, a najčešće voze vikendom.

– Moj sin, koji je također taksist, naišao je na takvo vozilo koje je imalo isti znak kao i on i isti broj na njemu. To je sve uredno prijavljeno policiji, no nitko ne poduzima ništa – dodao je taksist Bartolić.

Vožnja u ovakvim vozilima najskuplja je navečer, kada takvi taksisti start naplaćuju od 16 do 19 kuna, a kilometar vožnje građane tada stoji šest kuna.

>> Borba za putnike: Stajalište Autobusnog želi i Taxi Cameo, nudi 30.000 kuna

Komentara 5

ST
stefj
15:27 16.06.2014.

Zašto bi policija poduzela nešto kada su često ti lažni taksisti bivši policajci ili vojnici? Ionako se sve zataška. A inače, postoji inspekcija koju svi mi plaćamo i koja bi trebala raditi kontrole, no inspektorica kad zaprimi prijavu vrišti da ona za plaću koju ima nije luda ići na teren... To ti je država, inspekcija koja ne radi svoj posao (ali uredno prima plaću) i korumpirana policija...

MI
Milkica
17:31 18.06.2014.

Znak ovakav, znak onakav, veći, manji, broj, ne broj... Ali fotografija na kojima bismo vidjeli razlike o kojima u članku piše - nema. Jer novinarka bi se trebala izložiti pogibelji, a to ipak nije vrijedno njezina života i zdravlja. Kretenskog li članka.

BU
burza
08:47 20.06.2014.

To je zato jer inspektori kontroliraju samo legalne taxije na stajalistima a nelegalni ne stoje sa njima jer bi bili prepoznati to vam je isto ko sa iznajmljivacima na moru kontroliraju one koji imaju dozvole a ilegalnima nesmiju u kuce ili apartmane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije