Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
V. Dani zagrebačke arhitekture

I trogodišnjak obilazio vrtiće, škole, fakultete

30.08.2013., Zagreb - Nova osnovna skola u Vrbanima III trenutno je najmodernija skolska zgrada u gradu.  Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
25.05.2015.
u 11:00

Iako je prije na stručnom obilasku grada sudjelovala uglavnom samo struka, sve više se uključuju i građani zainteresirani za uređenje

Kako izgleda nova generacija zagrebačkih škola, vrtića i fakulteta te koji su najnoviji trendovi u izgradnji odgojno-obrazovnih ustanova imali su priliku doznati sudionici V. Dana zagrebačke arhitekture. A nakon dva dana predavanja, za vikend je organiziran i obilazak suvremenih zgrada – Muzičke akademije, Francuskog paviljona, Dječjeg vrtića i Osnovne škole Vrbani III te kompleksa na Kajzerici – uz vodstvo samih autora.

– Prije je na Danima arhitekture uglavnom sudjelovala samo struka, a sada nam se sve više pridružuju građani zainteresirani za uređenje grada, studenti, pa i oni najmlađi – rekla je Ana Marendić iz organizacije. Tako je, primjerice, umirovljenica Desa Janjatović prošle godine bila jedina građanka na turi, a vratila se i ove godine jer joj je jako zanimljivo, a najviše joj se svidjelo uređenje vrtića na Vrbanima. Povicima "blago njima" i "da bar mi imamo takav vrtić i školu" oduševljenje kompleksom na Vrbanima izrazili su i najmlađi sudionici, 10-godišnja Lucija i njezin trogodišnji brat Marin.

– Smatram da ovakva događanja šire vidike djece, dobro je da vide nešto novo – poručila je njihova majka Vesna Vrga Perović iz Društva arhitekata Zagreb. Ipak izgleda da zgrada škole na Vrbanima nije oduševila ravnateljicu škole Karmen Lukinac Petrinec koja je iskoristila priliku na turi da prigovori arhitektu Davoru Matekoviću zbog manjka funkcionalnosti zgrade i prostora za djecu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije