Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REDOVITO DOLAZE

I tako već 10 godina! Sesvetski maturanti odlučili se za drugačiju proslavu Norijade: Dan započeli misom

Foto: Župa Svih Svetih Sesvete/Facebook
1/7
24.05.2024.
u 15:15

Ova tradicija, naime, započela je na inicijativu župnika Maria Miglesa i tadašnjih ravnatelja, a veseli ih to što se maturanti svake godine redovno odazovu pozivu.

Umjesto klasičnim slavljem, kupanja u fontanama, gađanja brašnom... sesvetski maturanti odlučili su svoj zadnji dan srednjoškolskog obrazovanja započeti misom. Kako stoji na Facebook stranici Župe Svih Svetih Sesvete, ovakva tradicija traje već deset godina, a crkvu su, dakle, ovo jutro ispunili maturanti Gimnazije Sesvete i Srednje škole Jelkovec.

"Okupili su se na misno slavlje kako bi zahvalili Bogu na svemu što su prošli tijekom svoga obrazovanja, ali i zamolili Boga za pomoć u budućim danima. Misno slavlje predvodio je povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek. Školski zbor Gimnazije Sesvete uljepšao je misno slavlje svojim pjevanjem te su učenici obiju škola čitali misna čitanja", stoji u objavi na društvenim mrežama.

Ova tradicija, naime, započela je na inicijativu župnika Maria Miglesa i tadašnjih ravnatelja. Veseli ih to što se maturanti svake godine redovno odazovu pozivu

VEZANI ČLANCI:

Inače, diljem Hrvatske danas se održava norijada. Najveća ludnica tradicionalno se održava u Zagrebu gdje su maturanti nakon okupljanja na Trgu bana Josipa Jelačića stigli na organiziranu proslavu na Bundeku koja će trajati cijeli dan. 

VIDEO: Zagrebački maturanti zaplesali uz  Rim Tim Tagi Dim

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
12:20 26.05.2024.

Bog vas blagoslovio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije