Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unicef-ovo priznanje

I hokejaši Medveščaka podržali projekt škola bez nasilja

unicef (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
03.12.2012.
u 15:01

Program "Stop nasilju među djecom" provode od 2003., a otad je uključena 301 škola u Hrvatskoj

Ured UNICEF-a za Hrvatsku u ponedjeljak je podijelio 21 plaketu ravnateljima škola koje su prošle njihov program i postale "škole bez nasilja".

Program "Stop nasilju među djecom" provode od 2003., a otada je uključena 301 škola u Hrvatskoj. Da bi stekle titulu "škola bez nasilja", škole moraju ispuniti sedam koraka koji detaljno razrađuju informiranje, edukaciju, preventivne mjere, ali i postupanje u slučajevima nasilja. Škole se dragovoljno uključuju u program, a potom svaka škola dobiva svog mentora koji ih vodi kroz proces učenja i primjene naučenog. Učitelji sami prolaze kroz radionice koje će se kasnije provoditi s djecom i roditeljima. Učenici potom sudjeluju u dogovoru o školskim pravilima, a na razini škole uspostavlja se tzv. zaštitna mreža koju čine pravila, odluke, procedure i osobe koje brinu za sigurnost djece.

– Otkako je program pokrenut, u njemu je sudjelovalo više od 140 tisuća učenika i više od 15 tisuća učitelja. Nakon što završi program, svako malo provode se evaluacije u kojima UNICEF provjerava nastavljaju li škole provoditi program – rekla je predstojnica ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Također, prvi su put podijeljena priznanja za 19 škola koje su uspješno provele program prevencije elektroničkog zlostavljanja "Prekini lanac".

Program su podržali i hokejaši Medveščaka te Maja Vučić, UNICEF-ova ambasadorica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije