Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjak na interliberu

I Belan se dočepao "Benda", Raspudića svi "žicali" selfie

13.11.2015., Zagreb - Sajam knjiga Interliber. Druzenje s autorom i potpisivanje knjige, Boris Hrepic Hrepa - Nasao sam dobar bend. Neno Belan.  Photo: Jurica Galovic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/3
14.11.2015.
u 15:00

Knjiga o Draženu Petroviću, ona bivšeg basista Daleke obale te kolumne Nine Raspudića privukle su brojne posjetitelje na štand Večernjaka

U košarku se zaljubio s deset godina. Prvenstveno jer, kaže, "njegova Cibona" tada nije mogla izgubiti. Virtuoz s loptom, košarkaški Mozart ili kako god zvali Dražena Petrovića, predvodio je taj zagrebački klub, a upravo ta vremena, kao i ona koja su slijedila, ali i prethodila, opisao je Marjan Crnogaj u svojoj knjizi "Godine zmaja – Dražen: nikad ispričana priča".

Kako bi dovršio dosad najcjelovitiju biografiju Dražena Petrovića, autor je, kako je objasnio jučer na Interliberu, gdje se družio s čitateljima te potpisivao knjigu, posegnuo u već zapisan materijal, ali i obavio mnogo razgovora, što uživo, što telefonski, s košarkaševim prijateljima, obitelji te suigračima.

Neka prošla vremena

– Kad je prije pet godina izišao dokumentarac "Nekoć braća", u kojemu se obrađuje odnos Dražena i Vlade Divca, shvatio sam da još ima mnogo toga što je ostalo neispričano i jednostavno sam poželio da se i to zabilježi – objasnio je Marjan Crnogaj, koji je zainteresiranima na Styrijinom štandu jučer govorio i o odrastanju D. Petrovića, treniranjima, ali i o danima u NBA-u, reprezentaciji. Crnogaj, međutim, neće tu stati te već, najavio je, priprema i drugo izdanje knjige, u kojem će mu o Draženu pričati, između ostalih, i Michael Jordan, Scottie Pippen i Magic Johnson.

O prošlim vremenima, ali ne sportskim, već glazbenim, zainteresirani mogu pročitati iz pera nekadašnjeg basista Daleke obale, Borisa Hrepića Hrepe. Glazbenik je, također jučer, potpisivao svoju tek izdanu knjigu "Našao sam dobar bend", koja je, ako je sudeći po gužvi na štandu, već popularna. Kako je bilo odrastati u osamdesetima, "splitski đir", osnivanje Obale, sve je to u Hrepinoj knjizi, a među prvima nabavio ju je i Neno Belan.

– Pisao sam je pet godina. Znam, čini se puno, ali jednostavno sam se morao vraćati i dopisivati dijelove svaki put kad bih se nečeg sjetio – ispričao je Hrepa te priznao kako članovi Daleke obale još nisu pročitali knjigu, ali nada se da će im se svidjeti. Kako je kazao, vrijeme nastanka benda bilo je "jednostavnije", a on se toliko "ufurao" da je prije dolaska na Interliber zaboravio mobitel.

Nitko ga ne može dobiti

– Šetao sam među knjigama i uživao jer me nitko ne može dobiti – sa smiješkom je objasnio Hrepa što je radio čekajući potpisivanje svog prvijenca. Potpisivao je jučer i kolumnist Večernjeg lista Nino Raspudić, i to knjigu zbirki svojih kolumni "144 plus jedan kratki espresso".

– Nisam očekivao da će se ljudima toliko svidjeti knjiga. Začas će se ponovno skupiti stotinjak kolumni, pa ćemo vjerojatno na proljeće izdati još jednu ovakvu zbirku – rekao je Raspudić, s kojim je gotovo svaki posjetitelj Styrijina štanda poželio selfie.

>> U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma, među više od 300 naslova Styrije, nalaze se i djela Vladimira Šeksa, "1991. Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat 1" i "1991. Moja sjećanja na stvaranje Hrvatske i Domovinski rat 2 – Pad Vukovara". Upravo te naslove danas u 16 sati autor će potpisivati, a zainteresirani će se sa Šeksom moći i podružiti. Nakon njega, u 17 sati, potpisivanje je knjige "Crna vreća" autorice Vesne Ćuro-Tomić, dok će u 18 sati Emina Pršić i Ivana Šešo potpisivati ljubavni priručnik "Kad te bajka sastavi, a život rastavi".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije