Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od zapadnog do glavnog

HŽ opet kasni, ovaj put s dovršetkom radova na pruzi u Zagrebu: Provjerite koji vlakovi neće voziti

Zagreb: Zbog obnove pruge zatvoren dio kolosijeka na Zapadnom kolodvoru
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/30
13.06.2023.
u 07:00

Produljuje se posebna regulacija prometa zbog radova između zagrebačkog Zapadnog i Glavnog kolodvora, izvjestili su iz HŽ-a.

Produljuje se posebna regulacija prometa koja je na snazi zbog obnove pruge između Glavnog i Zapadnog kolodvora te će desni kolosijek biti zatvoren za promet do 15. lipnja u 23.59 sati.

Popis vlakova koji neće voziti od 2. do 15. lipnja na relacijama Zagreb Glavni kolodvor – Zaprešić i obratno, Zagreb Glavni kolodvor – Savski Marof i obratno te Zagreb Glavni kolodvor – Harmica i obratno putnicima je dostupan OVDJE  te na kolodvorima i stajalištima na spomenutoj trasi.

GALERIJA: Policija otkrila što se dogodilo na Hendrixovu mostu: Vlak naletio na muškarca, bio je pijan

Zagreb: Zbog obnove pruge zatvoren dio kolosijeka na Zapadnom kolodvoru
1/10

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Podsused Tvornica i obratno te se očekuju kašnjenja pojedinih vlakova. U stajalištima Kustošija, Vrapče i Gajnice za ulazak i izlazak putnika koristit će se peron na lijevom (južnom) kolosijeku.

- Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom 2024. godine.Ispričavamo se putnicima zbog kašnjenja te molimo za razumijevanje jer radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije - poručuju iz HŽ Infrastrukture.


VEZANI ČLANCI:


Inače, obnova pruge na ovoj dionici dugoj 3.5 kilometra od stajališta Kustošija do Glavnog kolodvora stoji gotovo 30 milijuna eura. Riječ je o jednoj od najprometnijih dionica kojom dnevno prođe oko 150 vlakova.

- Po završetku radova na projektu vlakovi će tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h, podignut će se razina sigurnosti i interoperabilnost, a povećat će se propusna moć pruge i mogućnost prijevoza većeg broja putnika u dnevnome migracijskom promet - pojašnjavaju u HŽ-u.

VIDEO: Putnički vlak i auto sudarili se kod Šibenika, jedna osoba zatražila liječničku pomoć

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije