Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Humanitarna inicijativa HDLU-a - 'Govor srca'

'Govor srca'
Foto: PR FOTO
1/2
20.12.2013.
u 14:13

U sklopu Artomata - Dom hrvatskih likovnih umjetnika.

S obzirom da su neki mališani iz domova za nezbrinutu djecu ostali usamljeni jer su njihovi prijatelji otišli u obitelji, HDLU im je odlučio pokloniti svoje vrijeme i toplinu.

U nedjelju, 22. prosinca od 12-15 sati 12 članova HDLU-a će slikati sa 12 mališana iz Laduča i Nove budućnosti. Nastajanja umjetničkih djela zvučno će podržati harfistica Doris Karamatić, a vokalno Renata Sabljak. Podršku na saksofonu također će pružiti i Ivica Premelč.

Cilj ovog projekta je healing kroz umjetnost, kreativno stvaralaštvo kao sinergija likovnog i glazbenog izričaja te sam rezultat kao čovjekova esencija - umjetničko djelo.

Vođeni uvjerenjem kako se djeca trebaju poticati na kreativnost, HDLU će prodajom slika koje su naslikali afirmirani umjetnici u suradnji sa mališanima kupiti materijale za radionice koje će održati sa svom djecom iz domova za nezbrinutu djecu na području Zagreba.

Naš cilj je od djece stvoriti sretne ljude, a umjetnost je divan alat za to. Sigurni smo kako se u svakom ovom djetetu krije pravi mali Picasso - izjavile su ravnateljica HDLU-a Gaella Gottwald i inicijatorica projekta Zorica Živković Farina.

Slike će 28. prosinca biti izložene u fayeru balkona kazališta "Gavella", s početkom u 22 sata, na ciklusu glazbeno-poetskih večeri 'Glazba susreće riječi'.

Uz glazbenu pratnju harfistice Doris Karamatić i kazivanje glumca Franje Dijaka te posebne goste družit ćemo se uz odabrane stihove i glazbu najvećih naših i svjetskih pjesnika i kompozitora. Izvedba u prosincu posvećena je gluhim i gluhoslijepim osobama, gošća je prevoditeljica na hrvatski znakovni jezik - Tina Vrbanić koja gaji poseban senzibilitet za prevođenje gazbe i poezije na znakovni jezik.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije