Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

HSS održao okrugli stol Zagreb – bijesni grad!

pas, igra, kućni ljubimac (1)
Igor Kralj/PIXSELL
28.06.2012.
u 14:55

Unatoč nastojanjima ove političke inicijative koja je trebala iznjedriti kvalitetne zaključke da bi se ovakvi postupci u budućnosti spriječili, svi relevantni predstavnici nadležnih službi su izostali

Gradska organizacija HSS-a Grada Zagreba održala je danas okrugli stol pod nazivom „Zagreb - bijesni grad“ u nastojanju da se razjasne događanja vezana uz velik broj pasa koje je ubila veterinarska inspekcija u Zagrebu.

Unatoč nastojanjima ove političke inicijative koja je trebala iznjedriti kvalitetne zaključke i prijedloge kako bi se ovakvi postupci i događanja u budućnosti spriječili u gradu, svi relevantni predstavnici nadležnih službi izostali su s okruglog stola, zaključio je Nenad Matić, predsjednik zagrebačkog HSS-a.

Ujedno je iznesena osuda postupaka veterinarskih inspektora koji su usmrtili 43 psa pod sumnjom na bjesnoću.

GO HSS-a zatražio je reformu veterinarske inspekcije za zaštitu životinja s posebnim osvrtom na moralni i etički aspekt, primjenu manje drastičnih mjera u okolnostima sumnje na bjesnoću kao i sugerirao da krv bude ispitana serološkim pretraživanjem na nazočnost specifičnih protutijela za virus bjesnoće kad je riječ o udomljavanju pasa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije