Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Sljeme i dalje blokirano: Nevrijeme srušilo stotinu stabala

Sljemenska cesta je zatvorena i puna izvaljenih stabala te molimo građane da se zbog svoje vlastite sigurnosti ne pokušavaju probiti prema vrhu Medvednice, navodi se u priopćenju HŠ-a
14. svibnja 2019. u 16:33 5 komentara 2353 prikaza
Foto: Hrvatske šume
Pogledajte galeriju 1/16

Iz Hrvatskih šuma (HŠ) priopćili su u utorak kako je Sljemenska cesta zatvorena za promet te mole građane da se zbog vlastite sigurnosti ne kreću vozilima na vrh Medvednice jer je cesta puna izvaljenih stabala.

Šteta od olujnog vjetra koji puše od jučer navečer u zagrebačkim naseljima Prečko i Špansko Oglasila se policija Oluja u Zagrebu: Ozlijeđene dvije osobe i oštećeno 155 vozila

"Sljemenska cesta je zatvorena i puna izvaljenih stabala te molimo građane da se zbog svoje vlastite sigurnosti ne pokušavaju probiti prema vrhu Medvednice", navodi se u priopćenju HŠ-a u kojemu i mole građane koji žive u blizini šume da izbjegavaju kretanje po njoj.

 | Autor : Hrvatske šume Foto: Hrvatske šume

Navode i kako nije moguće utvrditi razmjere štete uzrokovane nevremenom na Medvednici, ali da očekuju da će biti velika. Dodaju da su njihovi radnici na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da što prije očiste prometnice i saniraju štetu.

Sanacija će trajati tjednima, a debla, uglavnom bukve, će biti prodana ugovorenim partnerima koji već imaju zakupljene redovni otkup drveta od Hrvatskih šuma.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • airwarrior:

  sad bu kod čišćenja opet bilo posječeno jedno slomljeno i 20 zdravih ko i kod prošlog nevremena

 • Avatar Grunf
  Grunf:

  to je posljedica prekomjernog sječenja šume na Medvednici

 • danijelrukavina4:

  Po slikama izgleda katastrofa. Gubimo šume u Gorskom kotaru, gubimo šumu na Medvednici, gubimo šume u Dalmaciji. Ako ne bude šuma, aktivirati će se klizišta. Svako veliko, odraslo drvo ( mislim na ona od 5 i više desetljeća ) dnevno ... prikaži još! troši 900 litara vode. U par godina već se desilo toliko štete na šumama. A u Hrvatskim šumama uopće nema nikakvog alarma. Stanje redovno kao i do sada. Kada se u Sloveniji desio potkornjak, čitao sam da su oni reagirali, čini mi se, puno spremnije nego naše "Hrvatske šume".