Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čagaonica

Hram rock’n‘rolla protrest će oronulu tvornicu Pluto

Valter Neugebauer,portal
Grgur Zucko/PIXSELL
26.10.2013.
u 22:00

Udruga Total Rock World, na čelu s pionirom rock’n’rolla s ovih prostora, Walterom Nenom Neugebauerom, dobila je od Grada dugoočekivani prostor od 400 četvornih metara u Ulici Ljudevita Posavskog 48

Nekad su se tamo proizvodili pluteni čepovi i metalni zatvarači. No, tmurni i oronuli prostori nekadašnje tvornice Pluto na proljeće će postati pravi hram rock’n’rolla. S desne strane ulaza bit će garderoba i pult za izdavanje karata, dok će na lijevoj biti toaleti. Predvorje će, potom, voditi u multimedijalni dio gdje će se prikazivati filmovi i održavati akustični nastupi. U galeriji će biti 25 do 30 sjedećih mjesta za one koji se umore nakon čage. Pored retro pulta ulazit će se u veliku čagaonicu, u kojoj će biti i bina za koncerte.

Uz Muzej automobila

Udruga Total Rock World, na čelu s pionirom rock’n’rolla s ovih prostora, Walterom Nenom Neugebauerom, dobila je od Grada dugoočekivani prostor od 400 četvornih metara u Ulici Ljudevita Posavskog 48, tik do Muzeja automobila Ferdinand Budicki. Gradonačelnik Milan Bandić obećao je da će Grad uskoro urediti instalacije, kanalizaciju, obnoviti zidove i slično kako bi se vrata Total World Rock Kluba za sve ljubitelje dobrog rock’n’roll zvuka mogla otvoriti već na proljeće.

–Važno nam je da prostor zrači jednostavnošću, da je uredan, da imamo dobru binu, ozvučenje i rasvjetu. Rock’n’roll nikad nije bio raskoš - poručio je Walter Neugebauer koji se može pohvaliti s više od 50 godina glazbene karijere. Čekao je na ovaj dan, kaže, od 1995. godine kada se konačno vratio živjeti u Zagreb. Udrugu je osnovao 2002. godine i njezin je doživotni predsjednik. Prije tri godine oživio je kulturu zagrebačkih plesnjaka i to jednomjesečnom “Čagom na Ribnjaku”.

I tečajevi sviranja

–Otada aktivno pokušavamo dobiti prostor. Nije nam uspijevalo. U Gradu, očito, nisu imali dovoljno sluha za zagrebačke rokere. Ali, nisi roker ako šutiš, pa smo pokrenuli i peticiju. Skupili smo 9 tisuća potpisa. Ni to im ništa nije značilo - prisjetio se Neugebauer mukotrpnih početaka, sve dok, dodaje, gradonačelnik Bandić nije došao na jednu od “Čaga na Ribnjaku” i zaplesao.

–Toliko mu se, čini se, svidjelo da se popeo na binu i pred svima obećao da ćemo sigurno dobiti prostor - istaknuo je 67-godišnjak. Osim koncerata i čagi u novom će klubu domaće legende rock’n’rolla podučavati sviranje instrumenata i pjevanje. Glazbenik Walter Neugebauer i danas se, kaže, naježi na spomen 60-ih godina kada je u Zagrebu bilo više od 40 čagi. Želja mu je da i ovaj klub dobije kultni status kao što je to nekada, primjerice, bio Kulušić.

>>Stare tvorničke hale bit će Muzej automobilizma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije