Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKOČILI ZA DJEVOJKOM U SAVU

Hrabri zagrebački "plavci" dobitnici godišnje nagrade MUP-a

policajci
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/6
30.09.2015.
u 15:57

Na dobitnike su iznimno ponosni i u PUZ-u gdje ističu da su sretni što su baš njihovi policajci nagrađeni jer je, kako ističu, konkurencija bila iznimno jaka.

Trojica zagrebačkih "plavaca", Ilija Baković (24), Vedran Savić (25) i Ilija Milić (28) koji su krajem kolovoza ove godine spasili djevojku iz Save, ponosni su dobitnici MUP-ove godišnje nagrade.

Za nagradu ih je predložio načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, a priznanje im je dodijeljeno jučer, prilikom obilježavanja Dana policije i blagdana svetog Mihovila. Nesebični i hrabri "plavci" 24. kolovoza u 18.45 sati primili su dojavu da se mlađa ženska osoba želi baciti u Savu kod željezničkog mosta. Odmah su stigli na mjesto događaja i potrčali za djevojkom koja je stajala na metar od vode. Djevojka je naposljetku skočila u rijeku, a policajci su bez imalo dvojbe skočili za njom.

- Struja ju je nosila prema sredini rijeke, gdje sam je nakon otprilike minutu uspio uhvatiti. Cijelo se vrijeme otimala i vrištala "dalje od mene, pusti me" i slično, ali čvrsto sam je zgrabio i počeo vući prema obali - prepričao je policajac Baković novinarima nakon incidenta. Posao su i toga dana odradili do kraja smjene. U postaju su se otišli tek presvući i vratili se na teren.  MUP je tada pohvalio hrabri trojac, a sada im se odužio i godišnjom nagradom. 

-  Policijski službenici su obavljajući savjesno i odgovorno policijski posao zaštite ljudskog života doveli sebe u opasnost. a spašavajući ljudski život iskazali su profesionalnost u postupanju. Svojim nesebičnim, hrabrim i humanim djelovanjem zaslužili su godišnju nagradu MUP-a - kazali su u MUP-u.  Na dobitnike su iznimno ponosni i u PUZ-u gdje ističu da su sretni što su baš njihovi policajci nagrađeni jer je, kako ističu, konkurencija bila iznimno jaka.

>> Kako su trojica mladih policajca spasila djevojku iz Save i nastavila raditi do jutra

>> Ante i Franjo spasili oca koji je ostao bez sina i supruge

Komentara 4

MA
Marko7777
18:12 30.09.2015.

A kaj su trebali gledati kako se utapa!

MA
Marko7777
18:12 30.09.2015.

A kaj su trebali gledati kako se utapa!

LA
LANA555
19:53 30.09.2015.

Nek im je sa srecom !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije