Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavanje na miramarskoj

Hrabra Mirna spasila vozača bez noge koji je tonuo: Morala sam barem pokušati

Foto: Privatna arhiva
1/4
25.07.2020.
u 20:28

Šetala je pse i vidjela da je čovjek zapeo i da tone. Jednostavno je skočila u vodu...

Ima 29 godina, kći je vrhovnog suca Marina Mrčele i odvjetnice Nevenke, vježbenica je u odvjetničkom uredu i ima tri psa. A dok je studirala u Splitu, bila je predsjednica jedne tamošnje udruge za zaštitu životinja. Kratak je to životopis Mirne Mrčele, mlade žene kojoj se, osim titule pravnice i ljubiteljice životinja, može dodati još jedna - heroine.

Jer kako drukčije nazvati ono što je napravila u noći s petka na subotu, kada je preplivala potopljeni podvožnjak na Miramarskoj cesti da bi spasila život potpunom strancu?

- Bilo je oko ponoći i šetala sam pse prije spavanja. Najednom sam čula glas jedne žene koja je nekom vikala da izađe i primijetila da je čovjek zapeo u autu koji tone. Sve su službe bile zauzete pa sam privezala pse, djevojci dala tenisice, "duksu" i naočale i skočila u vodu. Bila je do kuka, a kad sam došla blizu auta, već sam morala početi plivati - započinje nam svoju priču Mirna. Autu se, kaže, vidio samo krov pa je brže-bolje povukla čovjeka van i pomogla mu da se popne na krov, a nakon što je primijetila da nema nogu, nego protezu, vratila se u auto i isplivala i s njom.

- Htjela sam ga kasnije nekako dovesti na sigurno, ali ubrzo su stigli i vatrogasci i izvukli ga - završava ona tu nevjerojatnu priču, a odgovorila nam je i na pitanje je li je bilo strah ili je li imala trenutaka neodlučnosti.

- Naravno da je tu bila koja sekunda razmišljanja. Bila je tu procjena sigurnosti, u smislu mogu li ja zaista nešto napraviti i spasiti čovjeka. Jer, ja nisam znala kako se pod vodom otvara automobil, a brinula sam se da, ako ne znam što radim, mogu u nevolju dovesti nas oboje. Voda je bila hladna - kaže Mirna, koja se na kraju ipak odlučila na hrabar čin jer nije htjela da se netko utopi usred Zagreba a da mu nitko ne pritekne u pomoć.

- Morala sam barem pokušati, da se ne osjeća kao da je bio sam na svijetu i napušten u tom autu. Nije bila neka rijeka ili duboko more u kojem bi mu malo tko mogao pomoći. Ja sam mogla i to sam učinila - govori Mirna, koja je ovu priču objavila na društvenim mrežama, a javila se i svojoj mami Nevenki, koja ju je, naravno, puna ponosa hvalila kamo god je stigla. A nakon ovog hrabrog čina, javnosti su se obratili i Josip Šimić, čovjek kojem je ta Zagrepčanka spasila život.

- Skočila je bez razmišljanja i beskrajno sam joj zahvalan - kaže Šimić, a zahvalna je bila i njegova supruga Vladimira, koja je novinarima priznala da je, kad je čula da joj je muž doživio nesreću, protrnula. No čim je čula da je potpuna strankinja doplivala samo da mu spasi život, bila je na rubu suza.

- Ne postoje riječi kojima bi se mogla opisati takva hrabrost i naša zahvalnost - rekla je za RTL Televiziju Vladimira Šimić. A naša heroina Mirna Mrčela dodaje da je s Josipom u međuvremenu stupila u kontakt.

- Dogovorili smo se da ćemo uskoro, kad ova pompa prođe, ići zajedno na kavu - kaže nam Mirna.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
20:50 25.07.2020.

Mirni moj naklon do poda. Usto, sve pohvale roditeljima na krasnom i uzornom odgoju svoje kceri. Bravo i hvala.

ST
Stjepan
20:49 25.07.2020.

Cestitam .....Mirna i vatrogasci su veliki.....zivjeli na mnoga ljeta u zdravlju i veselju!

CO
coska
21:11 25.07.2020.

Svaka čast, kapa do poda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije