Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
međunarodni natječaj

Holdingova nekretnina - Za Velog Jožu 22,7 milijuna

veli jože
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/7
25.01.2014.
u 14:00

Obišli smo vrijednu turističku nekretninu Zagrebačkog holdinga u Savudriji.

Za čak 330 tisuća četvornih metara kolika je ukupna površina dobro znanog kampa Veli Joža jučer je raspisan međunarodni natječaj.

Vrijedna turistička nekretnina koja ima 1800 metara obale, uređen restoran i čak 866 raspoloživih kreveta ide na bubanj, a njezin vlasnik, Zagrebački holding, podružnica Vladimir Nazor, planira na toj nekretnini zaraditi 22,7 milijuna eura.

Nedavna obnova

Kako poručuju iz Zagrebačkog holdinga, kamp u kojem su odrastale brojne generacije djece, koja su u savudrijskom malom mjestu Boroziji provodila ljeto prodat će se po principu “viđeno -kupljeno”.

Budući novi vlasnik tako će uz kompleks dobiti i nedavno uređenu recepciju, restoran, sanitarne čvorove, sportska igrališta, kamp parcele i drvene kućice uz more. U zimsko vrijeme slika kampa poprilično je siva. Holding godinama nije ulagao u taj kompleks da bi tek nedavno obnovio tri sanitarna čvora i zgradu ambulante, dok se prodaja pokazala kao najboljim rješenjem, jer kamp Veli Joža Holdingu ne donosi dobit.

– Uprava Holdinga odlučila je ponuditi tržištu sve djelatnosti za koje su stručnjaci procijenili da ne donose dobit koju bi mogle donositi na tržištu i krenulo se od Velog Jože – objasnila je razlog prodaje kampa Senka Knežević, glasnogovornica Holdinga te dodala da će se novac od prodaje preusmjeriti u djelatnosti od strateškog interesa za Holding.

Kompleks u kojem se pamte ljeta i djetinjstvo jučer smo obišli i mi - derutni bungalovi, puste parcele za kampere, pokrpana igrališta za košarku, nogomet, stolni tenis, zimska je i otužna slika kampa sagrađenog još davne 1962. godine. Ljeti, zasigurno izgleda za nijansu bolje, ali ovo je najvjerojatnije posljednje ljeto koje će dočekati u ovakvom zdanju.

Zaposlena četiri radnika

– Ovaj poslovni potez treba promatrati u svjetlu privlačenja potencijalnih investitora. To je doprinos cjelokupnom hrvatskom turizmu i razvoju turističke ponude – dodala je glasnogovornica Senka Knežević o budućnosti kampa.

Tijekom cijele godine u kampu Veli Joža zaposlenih je četvero radnika, neki su tu već 25 godina, brinu o cijelom zemljištu, restoranu, a nadaju se da će njihov posao ostati siguran i nakon prodaje stranim ulagačima. Što će i tko će graditi na atraktivnoj lokaciji kampa starog više od pola stoljeća, nije definirano, kao ni to hoće li ovo ljeto kamperi koji već tradicionalno posjećuju ovo mjesto moći uparkirati svoje prikolice.

>>Holding gasi turistički posao na moru jer nema novca za nove investicije

>>Bandićeva rasprodaja: Holdingova ljetovališta vrijede tri mlrd. kuna

Komentara 1

MI
miscevicstojan
08:24 27.01.2014.

A što bi rekla struka, roditelji i djeca, odgajatelji i voditelji, animatori, pedagoški rukovoditelji,,,koliko je samo dobrog napravljeno u ovom omiljenom kampu Vladimira Nazora, 50-tak godina,,,komu ja to, pa to je hrvatska realnost i ustalena praksa, prodati ćemo i potrošiti novac i trajno ostati bez ove vrijedne nekretnine. Bandiću podigao si fontane kao spomenik koji će ti produžiti život, ali ovo u Savudriji će biti zapamćeno kao sebično prisvajanje tuđeg za svoje bolesne ambicije i buduće političke promašaje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije