Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evo kada i gdje

Holding organizira edukaciju za novi sustav odvoza otpada, donosimo detalje

Zagreb: Naselja Gajnice i Stenjevec zatrpana su otpadom već duže vrijeme
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
14.09.2022.
u 12:36

Podsjetimo, za dva tjedna u Zagrebu se počinje primjenjivati novi sustav odlaganja otpada o kojem se polemizira već mjesecima.

Zagrebački holding i Grad Zagreb organiziraju javne tribine u svim gradskim četvrtima na temu novog modela sakupljanja miješanog komunalnog otpada u Gradu Zagrebu.

- Na tribinama uz prezentaciju, građani će moći izravno saznati odgovore na pitanja vezana uz odgovorno postupanje s otpadom i sustav gospodarenja otpadom u Gradu Zagrebu - poručuju iz Holdinga.

Tribine će se održavati u vremenu od 18 do 20 sati. Prva tribina je u gradskoj četvrti Črnomerec, a sljedeći tjedan su na redu tribine u gradskim četvrtima Trešnjevka-sjever i Stenjevec.

Tablica rasporeda tribina je u nastavku. 

Foto: Zagrebački holding

Od sutra, nastavljaju se i aktivnosti na info štandu koji će se do utorka, 20. rujna 2022. godine nalaziti na Trgu dr. Franje Tuđmana od 9:30 do 14 sati (sjeverna strana, u blizini Ilice).

- Na info štandu građani se također mogu informirati izravno od naših djelatnika o svim temama vezanim uz odgovorno postupanje s otpadom i novom sustavu koji stupa na snagu 1. listopada. Pripremljeni su razni informativni materijali te edukativno-zabavne aktivnosti za djecu - zaključuju iz Holdinga.

Podsjetimo, za dva tjedna u Zagrebu se počinje primjenjivati novi sustav odlaganja otpada o kojem se polemizira već mjesecima. Prema novom sustavu svi će plaćati fiksni dio od 45 kuna te varijabilni dio koji ovisi o broju posebnih plavih vrećica koje će kupiti za odlaganje otpada.

 

Ključne riječi

Komentara 2

SP
Stari panj
20:35 15.09.2022.

Nije jedini problem u razvrstavanju, nego i u odvozu. Nesposobna ekipa na vlasti to ne zna organizirati.

HU
Hubrvi
20:36 14.09.2022.

Edukacija je prijeko potrebna, jer je potreban k tome i visoki IQ. Nije jednostavno shvatiti, barem za Zagrebcane i Zagrebcanke, da se papir stavlja u kutije za papir, a plastika u kante za plastiku, pod uvjetom da Tomasevic, Korlaet i i drustvo svoje fakultetske diplome fakulteta za odredjivanje razlika izmedju papira i plastike pretvore u praksu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije