Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plan poslovanja

Holding ipak neće izdvojiti ZET, Velesajam i Tržnice

Holding zgrada
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
02.01.2015.
u 09:59

Plan restrukturiranja komunalne tvrtke vraćen je na doradu, pa bi unutar sustava Holdinga moglo ostati 5 podružnica koje su trebale biti izdvojene

Zagrebački holding trebao bi donijeti plan poslovanja za 2015. godinu, a kako doznajemo, prva verzija ovog dokumenta koji predviđa ukupno poslovanje najveće gradske javne tvrtke vraćena je na doradu.

Iako svi detalji plana još nisu poznati, kako doznajemo, Holding bi mogao odustati od restrukturiranja koje je započeo s izdvajanjem podružnica u svom sastavu.

Tako bi, unatoč planu koji je trebao skinuti financijski teret s ove gradske tvrtke i olakšati poslovanje, kako je najavljivala tadašnja uprava, unutar sastava Holdinga ipak mogle ostati podružnice ZET, Zagrebački velesajam, Vladimir Nazor, Tržnice i Robni terminali.

Podsjetimo, o izdvajanju pet podružnica odlučivala je Gradska skupština još u lipnju te je taj prijedlog Holdinga i gradonačelnika Milana Bandića podržala, a većina oporbenih zastupnika tada je kritizirala plan zbog toga što nije podrazumijevao izdvajanje imovine koja je u sastavu podružnica. Pročelnica Ureda za gospodarstvo Mirka Jozić tada je opravdala potrebu restrukturiranja Holdinga od kojega se najvjerojatnije odustaje te je najavila da se zemljište Velesajma, čiji su godišnji gubici 30-40 milijuna kuna, neće prodati, nego će se izdvojiti kao gradski projekt.

>>Upravu Holdinga birat će agencija za zapošljavanje

Komentara 2

KA
kamoidemo
12:23 02.01.2015.

Ne bi baš bilo da je Holding odustao ,nego su banke rekle "Ne" jer ako se izdvoje, a imovina ostane Holdingu, čime se jamči vraćanje silnih kredita koje je vrli gradonačelnik uzimao na teret imovine tih tvrtku? Ne manje važno - te sve dugove plaćamo i platiti ćemo mi, pa smo zaista zanimljivi po nonšalantnom stavu prema cijeloj toj "hobotnici". Je li nam svejedno jer će to naša djeca i unuci plaćati? Ili mislimo da će to Sanaderova, Bandićeva, Vidoševićeva djeca platiti?

VI
vibrator
14:38 02.01.2015.

nakon 6 mjeseci, potrošenih milijuna kuna na razne vanjske odvjetničke urede, koji su trebali pripremiti sve za odvajanje (gdje su silni pravnici zaposleni u Holdingu i Poglavarstvu??), ista ta Jozićka, sad pilu okreće naopak, zajedno sa svim preostalim članovima Uprave Holdinga i ostacima Bandićeve ekipe u Poglavarstvu. Nakon 6 mj, pitam se hoće li i jedan zastupnik u Skupštini grada postaviti pitanje koliko je to koštalo građane grada Zagreba. Bando lopovska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije