Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navala

Hokej je sport broj 1, stotine djece čekaju na trening

hokej
Dalibor Urukalović/PIXSELL
30.03.2012.
u 09:30

Listu čekanja za trening hokeja smanjio bi još koji "led" u gradu. Ledenu dvoranu za trening poput one na Velesajmu moguće je sagraditi za 2,5 milijuna kuna te je ona potrebna što prije.

Hokejaška groznica ove je zime uz vatrene navijače medvjeda protresla i one najmlađe, koji su u velikom broju krenuli upravo na hokejske treninge. Ne treba se čuditi tome što djeca u Domu sportova te treninge zbog školskih obveza odrađuju oko 21 sat ili kasnije. I ne žale se na termine ili uvjete.

Ulaganje 2,5 milijuna kuna

Na listi čekanja za školu hokeja stotine su djece.

– Zanimanje za hokej kod djece povećano je dva-tri puta, a u našim klupskim selekcijama i školi hokeja trenutačno ih imamo oko 300 – kazao je Ranko Vučinić, glasnogovornik kluba. Školu hokeja u gradu, osim Medveščaka, organizira i klub Mladost Zagreb te Zagi Sport. Svi oni dijele tri ledena terena: Dom sportova, dvoranu na Velesajmu te zimsko klizalište Šalata i ističu da je nužno osigurati još barem jedan ledeni teren kako bi se moglo primiti još djece.

– Obavljeni su inicijalni razgovori i dobivena je podrška gradskih institucija za gradnju dodatnih mjesta za trening na ledu, no vremena su teška i smatramo kako postoje važnije stvari u gradu koje treba riješiti – istaknuo je Vučinić.

Nešto drukčije misle u Zagi Sportu te ističu da je, suprotno svim uvjerenjima, ledenu dvoranu za trening poput one na Velesajmu moguće sagraditi za 2,5 milijuna kuna te da je ona potrebna što prije.

– Ni jedan drugi sportski teren nije toliko dobro iskoristiv poput leda jer se na njemu može igrati nekoliko sportova – istaknuo je Mladen Jarčov iz Zagi Sporta, u kojem ne mogu uzeti veći broj djece jer bi tada morali onima koji treniraju smanjiti broj sati.

Prenamjena dvorane

– Moj sin ima 5 godina, a na hokej se odlučio jer ima astmu pa su liječnici savjetovali led ili bazen. Kada završi trening, djeca su uvijek prepuna dojmova – kazao je Jurica Prižmić, koji je čekao sina na treningu. Radi usporedbe, prenamjena velesajamske u ledenu dvoranu stajala je svojedobno 5,5 milijuna kuna. Stoga, nakon golemih ulaganja u Arenu Zagreb i bazen na Sveticama, hokejaši poručuju: Na redu je ledena dvorana!

Komentara 1

Avatar Idler 3
Idler 3
09:46 30.03.2012.

Lijepo i pohvalno ali treba se sjetiti davnih 80-ih kad je isto Medveščak bio popularan al je kasnije sve splasnulo. Nisu tu problem samo tereni već i broj klubova. Ak klinci u cijeloj godini igraju stalno \"u krug\" između sebe nakon nekog vremena buju se zasitili i otišli u neki drugi sport. Znači (koliko god to sad nenormalno zvučalo) treba osnovat HK u Varaždinu, Karlovcu, Bjelovaru, Rijeci....inače za koju godinu pa-pa hokej !!! PS: ne znam kolko košta oprema, djeca rastu, koliko to uopće roditelja može pratiti !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije