Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

HNS-ov Tomislav Stojak: Tražim hitno povlačenje poskupljenja grobnih naknada!

Traži da žurno donesu odluku o poništenju novog cjenika o poskupljenju te da ga hitno stave izvan snage i cijene vrate na dosadašnje.
18. travnja 2020. u 11:37 2 komentara 1210 prikaza
Tomislav Stojak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

HNS-ov zastupnik u Gradskoj skupštini uprave Zagrebačkog holdinga i Gradskih groblja zatražio je da hitno povuku poskupljenje grobnih i svih ostalih naknada koje su Zagrepčanima posljednjih dana stizale na kućne adrese. 

Mirogoj poslije potresa RAZLJUTILI ZAGREPČANE Stigli računi za 100% skuplje održavanje grobnih mjesta

- Tažim od predsjednice Uprave Zagrebačkog holdinga Ane Stojić Deban i direktora Gradskih groblja Patrika Šegote da žurno donesu odluku o poništenju novog cjenika o poskupljenju te da ga hitno stave izvan snage i cijene vrate na dosadašnje - poručio je u priopćenju Stojak. 

Dodaje da je nakon potresa 22. ožujka ostalo stotine i tisuće uništenih domova i imovine građana, uključujući i grobna mjesta na zagrebačkim grobljima pa zato traži odgovorne da "pokažu zdrav razum i suosjećanje sa svojim sugrađanima", jer bi na taj nači uprava Zagrebačkog holdinga pokazala svoju odgovornost prema Zagrepčanima koji financiraju isti taj Holding plaćajući, dodao je, vrlo često preskupe komunalne usluge.

Mirogoj poslije potresa saniraju se manja oštećenja Na Mirogoju oštećeno više od 6000 grobova, šteta se još popisuje

- Odlukom o poništenju drastičnog poskupljenja usluga Gradskih groblja dali mogućnost građanima da u ovoj teškoj situaciji nakon potresa tih nekoliko stotina kuna ostane u njihovim domovima za nabavu potrebnih životnih namirnica, što je danas i više nego važno - kazao je gradski zastupnik. 

vrijeme
NEĆE BITI VRLO TOPLO
Meteorolog Zoran Vakula analizirao zimu i najavio kakvo nas proljeće očekuje
Hrvatski Telekom
UPRAVLJA S 516 E-PUNIONICA
Hrvatski Telekom: Predvodnik e-mobilnosti u regiji
  • doktorica:

    za grob na Mirogoju 290kn,i to dok su mnogi grobovi oštećeni,a popravak ide na račun vlasnika.Bravo za Holding,dobro su to smislili!

  • Kokoiduhovi:

    Grad Zagreb je u Služb. glasniku 24 od 2017. te u Sl. glasn. 24 od 2019. donio Odluku o grobljima i Odluku o izmjeni Odluke. Obje Odluke u članku 15. propisuju da se godišnja grobna naknada plaća jednom godišnje a ... prikaži još!e a prema Cjeniku kojeg donose Gradska groblja. Na web stran. istih nalazi se cjenik iz srpnja 2019. a po kojem smo primili uplatnice u travnju 2020. Budući da je Odluke donijela Skupština, kako to da Skupština nije pazila da u Odluci stoji obveza Gradskih groblja, da Cjenik prethodno podnosi Skupštini na suglasnost?