Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAZLJUTILI ZAGREPČANE

Stigli računi za 100% skuplje održavanje grobnih mjesta

Mirogoj poslije potresa
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/8
17.04.2020.
u 10:49

Kako su nam pojasnili iz Grada, riječ je o lanjskom, prošlojesenskom povećanju cijena, o čemu je Večernji list tada prvi pisao.

Za Miroševac 200 umjesto 99,19 kuna, za Mirogoj 280 umjesto 156,23, a za Markovo polje 200 umjesto 99 kuna – iznosi su to koje ove godine Zagrepčani moraju platiti za održavanje grobnih mjesta. Veći su računi stigli za svih 28 gradskih posljednjih počivališta, što je mnoge razljutilo.

– Nakon potresa, poskupljenje. Baš super. Zanima me samo hoće li se od tog novca sanirati i šteta nastala prije tri tjedna – rekla nam je jedna od čitateljica pa odmah na našu adresu poslala i kopiju uplatnice koja joj je stigla od Gradskih groblja. Požalila se da za godišnje održavanje groba svog oca sad mora platiti sto posto višu cijenu, a mi smo se u toj tvrtki raspitali o čemu je točno riječ. Kako su nam pojasnili, riječ je o lanjskom, prošlojesenskom povećanju cijena, o čemu je Večernji list tada prvi pisao.

Mirogoj poslije potresa
1/14

– Iz naših ukupnih godišnjih prihoda financirat će se redovito održavanje cjelokupne infrastrukture na svim grobljima. Također, pokrivaju se troškovi prikupljanja i zbrinjavanja otpada koji korisnici svakodnevno razvrstavaju u za to predviđene kante, održavanje okoliša te pristupnih putova i staza, vodovodne i kanalizacijske mreže te objekata na grobljima – pojasnili su nam iz Gradskih groblja na što će biti utrošen sad nešto veći budžet koji će ova Holdingova podružnica imati. Dodali su da će iz te blagajne održavati i spomen-obilježja, hortikulturu, čuvanje groblja...

Ključne riječi

Komentara 20

KO
Kokoiduhovi
17:43 18.04.2020.

Grad Zagreb je u Služb. glasniku 24 od 2017. te u Sl. glasn. 24 od 2019. donio Odluku o grobljima i Odluku o izmjeni Odluke. Obje Odluke u članku 15. propisuju da se godišnja grobna naknada plaća jednom godišnje ae a prema Cjeniku kojeg donose Gradska groblja. Na web stran. istih nalazi se cjenik iz srpnja 2019. a po kojem smo primili uplatnice u travnju 2020. Budući da je Odluke donijela Skupština, kako to da Skupština nije pazila da u Odluci stoji obveza Gradskih groblja, da Cjenik prethodno podnosi Skupštini na suglasnost? Toliko o brizi za građane Zagreba

DU
Deleted user
12:14 17.04.2020.

Kaže "...redovito održavanje cjelokupne infrastrukture na svim grobljima.. troškovi prikupljanja i zbrinjavanja otpada ... održavanje okoliša te pristupnih putova i staza, vodovodne i kanalizacijske mreže te objekata na grobljima...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️To su radili i prije.🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Poskupljenje 100% je kazna kaj nekog imate tamo pokopanog. Kad se pomnoži tih prosječnih 100 kn poskupljenja s brojem grobnih mjesta, dobije se OGROMAN iznos. Kad bi Jjoš radnici počeli redovito uklanjati nagorjele lampione i suho cvijeće s grobova, a i kad bi dobili veće plaće, bilo bi mi malo lakše. Lopovluk Bandića i kumova. Kad će više otići u mp3.

JO
Jobra
12:27 17.04.2020.

Koje vražje održavanje , dva puta godišnje pokose travu, ali naravno, ne maknu pokošenu travu sa grobnica ili kazeta. Otpad se odvozi kad već sve pada iz prepunih kontejnera, a jedino što zaista rade su nove grobnice i kazete, kojee ionako premasno plaćamo . Baš me zanima da li će poboljšati uslugu, ili, kao što ljudi pišu i govore, sve će to ići u praznu blagajnu za kumove...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije