Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puknuće cijevi

'Hladnoća nije problem već to što se ne možemo normalno istuširati'

puknute cijevi
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
04.01.2014.
u 12:35

Nakon što su se jučer ujutro u hladnome probudili Trnsko, Siget i dio Sopota, poslijepodne su bez grijanja i tople vode ostali i stanovnici Sloboštine, Dugava, Jakuševca te južnog dijela Travnog...

Nakon što su se jučer ujutro u hladnome probudili Trnsko, Siget i dio Sopota, poslijepodne su bez grijanja i tople vode ostali i stanovnici Sloboštine, Dugava, Jakuševca te južnog dijela Travnog. Cijevi su popucale na više mjesta duž magistralne mreže, pa je Novi Zagreb, već drugi put ove godine, ostao bez opskrbe HEP Toplinarstva.

Pukle zbog korozije

– Još u četvrtak oko 16 sati primijetila sam da iz cijevi pokraj ambulante izlazi para te odmah nazvala da se izađe na teren. Cijevi su, kažu radnici, pukle zbog korozije, pa kod nas u ambulanti nema grijanja – objasnila je medicinska sestra Ranka Radović iz Doma zdravlja u Trnskom u kojem su visoke temperature za siječanj, desetak stupnjeva u plusu koliko je bilo jučer, pacijente spašavale od hladnoće. Kako kaže Radović, problem je bio samo na pedijatriji gdje najmlađi ipak nisu bili zadovoljni hladnim radijatorima. Dosad, objašnjavaju stanovnici Trnskog, problema s opskrbom nije bilo, pa nisu navikli na to da nemaju tople vode, a upravo im ona najviše nedostaje.

Rade cijelu noć

– Da se zagrijemo, dovoljna nam je samo deka, najgore je, zapravo, što se ne možemo normalno istuširati – rekla je Melanija Matijašić te dodala kako se nada da će kvar biti otklonjen što prije. A na tome radilo se cijeli dan. U Trnskom su radnici zavarivali cijevi na nekoliko lokacija, a isto je bilo i u Sopotu te Sigetu. U 17 sati, zbog puknuća vrelovoda u Ulici Božidara Magovca u Travnom, bez grijanja i tople vode ostao je i dio tog kvarta te Sloboština, Dugave i Jakuševec.

– Radit ćemo cijelu noć i nadamo se da će do jutra biti sve završeno – rekao je jučer poslijepodne direktor HEP Toplinarstva, Robert Krklec, objašnjavajući da su cijevi stare i da će vjerojatno biti sljedeće na redu za zamjenu. Kako kaže Krklec, prije nekoliko godina zamijenjen je veliki dio magistrale, koja je ukupno duga 70 kilometara, a svake se godine zamijeni dio na kojem se utvrdi najviše kvarova.

– Kako je krenulo, sljedeće na redu bit će cijevi Novog Zagreba – najavio je Krklec. Podsjetimo, na Novu godinu su bez opskrbe ostali osim tih kvartova i Zapruđe, Središće i Utrina.

Komentara 1

AM
ameris
13:49 04.01.2014.

" Da se zagrijemo,dovoljno nam je samo deka" .B o ž e čuješ li Ti ovu novinarku ? Nikada od te žene neće biti ni "n" od novinara! Umjesto da zajedno sa stanovnicima ,smrznutim i neopranim digne glas do Neba,onaa poltronski tepa holdigovim bravarima i usaljenim Holding direktorima :polako delate..nije uopće zima ,uopće nije hladno !Kako ta Šobak može zaraditi utrošeno gorivo ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije