Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hep produžio radove

Hladan tuš za Zagreb: Velik dio građana bez tople vode bit će dulje od planiranog

Foto: Čitatelj
1/8
07.08.2023.
u 17:45

Taman kada su se deseci tisuća, prvenstveno novozagrepčana ponadali toplom tušu u ovom prilično hladnom kolovozu, HEP koji već tri sezone kopa po kvartovima, objavio je da će radovi trajati dulje od planiranog. Razlog je nevrijeme, navode.

Sve je za stanovnike Novog Zagreba trebalo biti gotovo do prekosutra, odnosno do srijede, ali čini se, na tuširanje u toploj vodi ili pak pranje masnog posuđa morat će pričekati još nekoliko dana.

Naime, kako su nam zabrinuti čitatelji ukazivali posljednjih nekoliko dana kvartovi su i dalje raskopani, a radnika nema na vidiku pa su s razlogom bili zabrinuti hoće li se radovi dovršiti na vrijeme?

Neće.

HEP Toplinarstvo koje provodi revitalizaciju vrelovoda izvijestilo je danas kako će obustava koja je počela 19. srpnja potrajati još neko vrijeme. Razlog je nevrijeme, navode.

– Zbog tehničkih poteškoća na izvođenju radova na revitalizaciji vrelovodne mreže nastalih uslijed vremenskih neprilika, obustava isporuke tople vode krajnjim kupcima u naseljima Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština, koja je počela 19. srpnja 2023. završiti će 11. kolovoza 2023 – stoji u obavijesti na webu. Radovi se odvijaju i na drugim lokacijama. U tablici provjerite detaljan popis.

Foto: HEP Toplinarstvo

Vanjski izvođači HEP-Toplinarstva su na terenu i ulažu maksimalne napore da se radovi što prije izvedu te se isporuka tople vode krajnjim kupcima očekuje u subotu, 12. kolovoza, navode u priopćenju te kupce mole za strpljenje i razumijevanje. 

Dobra vijest u ovome svemu jest da je ovo zadnja godina projekta, odnosno zadnje hladno ljeto u tuš kabini jer milijunski projekt privodi se kraju.

POVEZANI ČLANCI:

Dovršetkom Projekta smanjit će se toplinski gubici za približno 28 posto, gubici nadopune pogonske vode za približno 47, a broj hitnih intervencija na rekonstruiranim dionicama vrelovoda za 90 posto. Također, smanjenje gubitaka toplinske energije će rezultirati i smanjenjem potrebe za proizvodnjom toplinske energije te posljedično smanjenjem emisija onečišćujućih tvari u okoliš, procjenjuju u HEP-u.

Predviđa se da će provođenje ovog projekta dvije godine nakon završetka provedbe rezultirati smanjenjem emisija CO2 za 11.104 tona u odnosu na opciju uobičajenog poslovanja. Usto, novi cjevovod trebao bi značiti i mirnije i sigurnije zime bez iznenadnih pucanja vrelovoda i gejzira usred kvarta čim temperature padnu.

VIDEO Tuča pogodila područje Žumberka, velike štete na poljoprivredi: 'Ovo nije normalno'

Komentara 14

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
21:23 07.08.2023.

Jedino iznenađenje bi bilo da Muzemovci išta naprave kako treba i na vrijeme. A da je netko drugi na vlasti, već bi se valjali po asfaltu i lupali po loncima. Sve već viđeno, nil novum sub sole.

Avatar film
film
18:44 07.08.2023.

možemo šamara,ne vadi.....

IL
ilustrator
20:59 07.08.2023.

u vrijeme bivšeg, hep nikad nije bila kriva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije