Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u skupštini

HDZ napao voditelja Čistoće: 'Prima 26.000 kuna plaću i dodatak za najam stana

Zagreb: Davor Vić, direktor Čistoće
Zeljko Hladika/PIXSELL
28.04.2022.
u 13:36

"Počeli smo s raštimavanjem sustava u kojem očito radi netko tko je na ovo spreman. Znam tko je ovo napravio, ali neću reći”, izjavio je novinarima Vić

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini Mario Župan u četvrtak je objavio aneks ugovora o radu rekavši da im je došao poštom, a sklopljen je između Voditelja podružnice Čistoća Davora Vića i uprave Holdinga, kojim se Viću odobrava dodatnih pet tisuća kuna mjesečno za trošak života u Zagrebu. 

“Ne znam je li Davor Vić saborski zastupnik, državni dužnosnik. Ovo nema nitko, Viću se, uz 26.000 kuna bruto plaće, daje 5000 kuna mjesečno za najam stana i režije”, istaknuo je Župan na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine.

Uz to je zastupnicima na prezentaciji pokazao presliku dodatka ugovora o radu voditelja podružnice zagrebačke Čistoće koji su predsjednik Uprave ZG Holdinga Ivan Novaković i Vić potpisali 31. prosinca prošle godine. Rekao je da je HDZ-u taj dokument “došao poštom”. 

HDZ-ov zastupnik Župan istaknuo je da se time postavlja pitanje gdje Vić plaća porez i prirez s obzirom na to da mu je prebivalište u Osijeku te zašto mu je Holding uz takvu plaću dao dodatna sredstva za plaćanje režija i stanovanja u Zagrebu.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević odgovorio je da Vić na to ima pravo jer je takva odluka uprave.

“Nama je bitno dobiti dobre kadrove, vodio je jedno od najvećih komunalnih poduzeća u državi, osječku čistoću. Vaš dojučerašnji ministar gospodarstva i održivog razvoja smatra da je posao u Osijeku radio dobro. U čemu je onda problem?” rekao je Tomašević istaknuvši da su plaće u privatnom sektoru za menadžerske pozicije itekako veće od tih.  

Vić: Očito dobro radimo svoj posao, pa nekome smetamo

Na sjednici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak nazočio je i prozvani Vić i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivan Novaković.

Na pitanja novinara o Županovu potezu, Vić je izjavio da ne podržava javno objavljivanje ugovora o radu. Ipak, dodao je da prirez uredno plaća u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište. 

“Prirez plaćam u Zagrebu”, rekao je voditelj podružnice zagrebačke Čistoća, dodavši kako u Osijek odlazi svakoga petka, gdje ima prijavljeno prebivalište i gdje mu živi obitelj. 

Upitan kako komentira činjenicu da njegov ugovor o radu stiže poštom na zagrebačke adrese, istaknuo je da je na to pristao onog dana kada je prihvatio posao. 

“Očito dobro radimo svoj posao", ustvrdio je.

"Počeli smo s raštimavanjem sustava u kojem očito radi netko tko je na ovo spreman. Znam tko je ovo napravio, ali neću reći”, izjavio je novinarima Vić, dodavši da "ti ljudi nemaju obraza i neugode". 

Ključne riječi

Komentara 9

ST
stefj
15:23 28.04.2022.

Ne znam što se politički dešava, no vidim da sve više toga ne štima s otpadom. Već duže vremena ne mogu odnijeti staru vešmašinu i suđericu na otpad, ne primaju je nigdje, a niti nitko ne želi doći po to jer nema gdje deponirati. Morat ću pozvati ured nacionalne manjine da dođu, ali ako ih pustim u dvorište, bojim se da će se brzo vratiti i bez poziva...

DU
Deleted user
15:18 28.04.2022.

dajmu 126 malo je ovo što mu dajete,bando

CE
CenzuriranUskoro
15:02 28.04.2022.

Možemo... I Bandić je došao iz socijaldemokrata.... Svi oni nisu lijevi i desni samo pohlepni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije