Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan put!

Grdosija Antonov 225 odletio iz Zagreba

antonov 225
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/15
10.11.2013.
u 07:53

Skupocjeni teret, Končarov transformator, ukrcan je u njega tijekom subote i pilot je avion usmjerio prema dalekim Filipinima.

Najveći avion na svijetu, Antonov 225 u nedjelju oko šest sati ujutro poletio je iz Zračne luke Zagreb.

Skupocjeni teret, Končarov transformator, ukrcan je u njega tijekom subote i pilot je avion usmjerio prema dalekim Filipinima. 

Leteću grdosiju ispratili su Zagrepčani koji su protekla dva dana "okupirali" Pleso u želji da izbliza vide najveći avion na svijetu. 

Na putu prema elektrani San Lorenzo pilot Dmitri Antonov  stat će nekoliko puta, u Bakuu u Azerbejdžanu, u Almati u Kazahstanu i u Kini.

Antonov je istoimenu leteću grdosiju prizemljio na Pleso u petak oko 18 sati. Antonov 225 dugačak je  nešto manje od stotinu metara, a na Plesu je u njega ukrcan  Končarov transformator.

Transformator je inače stopostotni uradak stotinjak hrvatskih injiženja, a iz Končara su kazali kako ovaj nije ni po čemu poseban jer su proizvodili i veće no da je prvi put da za prijevoz do odredišta koriste zrakoplov.

Ključne riječi

Komentara 16

AN
anihani
08:14 10.11.2013.

sretno i doletite nam opet

ČA
čarli123
09:12 10.11.2013.

Dali će još zlobnici protiv svega Ruskog omalovažavati i podcjenivati sve Rusko,jer ovih dana smo se svi u Hrvatskoj ponosii što je jedan takav avion setio u Zagreb i napravio nam veliku rekamu u svjetu. Rusi su još prije tridesetet godina napravili avion koji je još i dan danas pojam u svjetu i nedostižan za Amere i cjeli svjet.

AM
ameris
17:08 11.11.2013.

Kada smo poslije največe poplave u Zagrebu "Antonovima" 2 zaprašivali komarce od "bagera" do Jakuševca nasip uz Savu je bio krcat gledateljima ! Dakle,u Zagrebu niš novog !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije