Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje se troši?

Gradski kontrolori ulaze u muzeje i centre za kulturu

novac
Davor Puklavec/PIXSELL
22.10.2013.
u 17:00

Problem su i prostori koje Grad daje u najam udrugama, a može se dogoditi da ih te udruge daju u podnajam

Grad Zagreb strože će nadzirati i kontrolirati novac kojim se financiraju programi iz kulture, a na koje je u 2013. godini iz gradskog proračuna planirano gotovo pola milijarde kuna. Kako je jučer na gradskom Odboru za kulturu najavio zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, njihovi suradnici i savjetnici uskoro će u kontrolu u muzeje, centre za kulturu i druge ustanove koje Grad financira.

– Financiramo više od 200 različitih programa iz kulture. To je velika brojka, a u 2013. za to su planirana i velika sredstva od 478 milijuna kuna. To je velik novac pa mi moramo znati na što se točno troši. Kako bismo to znali, pojačat ćemo kontrolu – kazao je Lušetić.

Problem su i prostori koje Grad daje raznim udrugama u najam, a najgore što se može dogoditi jest da ih te udruge daju u podnajam. Iako do sada nisu otkriveni takvi slučajevi, da netko zarađuje na gradskoj imovini, to se mora provjeriti.

– Prekontrolirat ćemo i to. Naši savjetnici, osim programa, ići će i u prostore koji su dani različitim udrugama kako bi se provjerilo koristi li ih se u svrhu koja je prijavljena na natječaju – kaže Lušetić.

>>Građani i tvrtke duguju čak 3,2 milijarde kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije