Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pravila

Gradska groblja: Bez COVID potvrde ili negativnog testa ni na sprovode

Arkade na groblju Mirogoj
Sandra Simunovic/PIXSELL
16.11.2021.
u 15:08

Osim toga, potrebno se pridržavati nužnih epidemioloških mjera poput izbjegavanja bliskog kontakta, zabrane izražavanja sućuti bliskim kontaktom...

Nova pravila vezana uz COVID potvrde primjenjuju se i na zagrebačkim gradskim grobljima. Podružnica Gradska groblja obavještava tako sve stranke, posjetitelje, poslovne partnere, osobe koje su angažirane za obavljanje određenih poslova i druge osobe koje dolaze po bilo kojoj osnovi da se radnim prostorijama, odarnicama, mrtvačnicama te Maloj i Velikoj dvorani na Krematoriju može pristupiti isključivo uz predočenje jednog od sljedećih dokumenata:


 
-  Važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili negativnom PCR testu
-  Liječničku potvrdu o preboljenoj bolesti COVID-19 (ne stariji od 12 mjeseci)
-  Negativan PCR test na COVID-19 (ne stariji od 72 sata)
-  Negativan BAT test na COVID-19 (ne stariji od 48 sati)
 
Osim toga, potrebno se pridržavati sljedećih nužnih epidemioloških mjera:
  
- Izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru
- Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i najmanje 1,5 metar na otvorenom prostoru, obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski
- Ograničenje broja osoba na otvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 100 osoba na jednom mjestu
- Ograničenje broja osoba u zatvorenom prostoru na kojima je prisutno najviše 50 osoba na jednom mjestu
- Na pogrebima, posljednjim ispraćajima i polaganjima urni, sućut ožalošćenima se ne smije izražavati bliskim kontaktom.

Isto obavještavaju i iz Udruge posmrtna pripomoć. 

- Odluka se odnosi na sve partnere koji ispostavljaju robu i usluge Podružnici Gradskih groblja, odnosno na sve svećenike, glazbenike, cvjećare, fotografe… Bez valjane potvrde oni neće moći pristupiti odarnicama, mrtvačnicama i radnim prostorijama Gradskih groblja. Isto vrijedi i za posjetitelje.Naime, prema spomenutoj odluci Stožera ograničen je i broj osoba na 50 u zatvorenom prostoru. Sukladno tomu, u velikoj i maloj dvorani Krematorija može prisustvovati najviše 50 posjetitelja također uz predočenje Covid-19 potvrde. Obitelj preminulih može boraviti u odarnicama, ako imaju potvrde, a sućut valja izražavati bez kontakta te bez pristupa odru, poručili su nam iz Gradskih groblja Zagreb - kažu u udruzi. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar abakus
abakus
16:50 16.11.2021.

Vrlo tužan dan... Danas smo prešli i zadnju crtu, ovako više jednostavno ne može.

RE
RedTree
16:14 16.11.2021.

Puna potpora referendumu, aj ograniči okupljanja na do 50, 100 ljudi uz razmak i maske, ali ovo je već prekardašilo.

CR
crocro
14:23 19.11.2021.

¸Zbog čega još nije počeo referendum??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije