Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE OD 170 ZEMALJA

AstraZeneca u 11 mjeseci isporučila 2 milijarde doza cjepiva protiv virusa COVID-19

Šibenik: U sportskoj dvorani na Baldekinu započelo cijepljenje djelatnika u turizmu
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
16.11.2021.
u 13:26

Ova prekretnica dolazi tek nešto više od 18 mjeseci nakon što su AstraZeneca i Sveučilište Oxford osnovali značajno partnerstvo za globalni razvoj i distribuciju cjepiva

U posljednjih 11 mjeseci AstraZeneca i njeni partneri pustili su dvije milijarde doza cjepiva protiv COVID-19 u više u 170 zemalja. 

Otprilike dvije trećine doza otišlo je u zemlje s niskim i nižim srednjim dohotkom, uključujući više od 175 milijuna doza isporučenih u 130 zemalja putem mehanizma COVAX Facility.

Ova prekretnica dolazi tek nešto više od 18 mjeseci nakon što su AstraZeneca i Sveučilište Oxford osnovali značajno partnerstvo za globalni razvoj i distribuciju neprofitnog cjepiva protiv virusa COVID-19 u svijetu te manje od 12 mjeseci nakon prvog odobrenja za hitne slučajeve u Ujedinjenom Kraljevstvu, naveli su iz AstraZenece. 

- Naše cjepivo je odigralo ključnu ulogu u rješavanju najveće javnozdravstvene opasnosti u našem životu: procjenjuje se da je milijun spašenih života, 50 milijuna spriječenih infekcija, dvije milijarde isporučenih doza. Brojke su izvanredne i želio bih zahvaliti svima koji su stavili svoje živote na stranu kako bi pomogli u ovom nevjerojatnom pothvatu. Iako se veći dio svijeta još mora cijepiti, a ima još puno toga za učiniti, danas je dan ponosa i dokaz onoga što se može postići kada svi radimo zajedno - kazao je Pascal Soriot, glavni izvršni direktor tvrtke. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije