Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb Županija

Gradovima i općinama Zagrebačke županije 2 milijuna kuna iz EU fondova

Potpore vrijednofsti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko, a ostalih 400.000 kuna općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko.
04. svibnja 2020. u 15:51 1 komentara 421 prikaza

Izgradnja reciklažnih dvorišta,  projekti energetske obnove,  sustavi vodooprskbe i odvodnje i Wi-Fi hotspot točke samo su neki od i pothvata koji će se ove godine financirati u gradovima i općinama iz Zagrebačke županije, i to iz sredstava Europske unije. Tako će Županija već ovog tjedna na adrese gradova i općina poslati ugovore o dodjeli bespovratnih potpora za 12 projekata vrijednih 1,94 milijuna kuna

Stroj za sortiranje bobičastog voća Krajem svibnja U Distributivni centar stiže 1,6 milijuna kuna vrijedan stroj za sortiranje bobičastog voća

Bespovratne potpore za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz ESI fondova i programa EU ukupne vrijednosti 1,54 milijuna kuna dodijelit će se gradovima Dugo Selo, Samobor i Velika Gorica, općinama Bedenica, Dubrava i Rugvica te trgovačkom društvu Vode Jastrebarsko. Dodatnih 400.000 kuna razdijelit će se općinama Dubrava, Gradec, Klinča Sela, Kloštar Ivanić i Pokupsko za postavljanje hot spot točki odnosno Wi-Fi mreže na trgovima, igralištima, parkovima, šetalištima, društvenim domovima i ostalim otvorenim površinama.

Ministrica kulture Nina Obuljen Korzinek Pomoć umjetnicima 773 umjetnika dobilo potporu od Ministarstva kulture

- Bez obzira na trenutnu situaciju izazvanu pandemijom COVID-19 od iznimne važnosti nastaviti s provedbom infrastrukturnih projekata na području Zagrebačke županije, ponajviše onih koji se sufinanciraju sredstvima Europske Unije. Osigurali smo uvjete kako bi se svi europski projekti Zagrebačke županije provodili bez poteškoća i uvjeren sam kako ćemo donesenim odlukama doprinijeti i nesmetanoj provedbi i završetku provedbe projekata općina i gradova na našem području. Imajući u vidu izniman interes i broj prijava koje kontinuirano pristižu na naše javne pozive siguran sam da s donošenjem novih odluka nećemo dugo čekati - izjavio je župan Stjepan Kožić.

Pomoć poduzetnicima Objavljen popis korisnika potpore i na listi su Iva Todorić, Marko Grubnić, Severina

Inače, općine i gradovi te pravne osobe kojima je osnivač ili jedan od osnivača Zagrebačka županija ili jedinica lokalne samouprave s njezina područja, elektroničkom prijavom ove godine mogu ostvariti bespovratne potpore ukupne vrijednosti 7,45 milijuna kuna i to za izradu projektne dokumentacije za projekte koji će financirati iz ESI fondova, programa EU i ostalih izvora, za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje u 2020. godini, bespovratne potpore za postavljanje hot spot točki ali i za sufinanciranje izrade Strategija i provedbe projekata razvoja pametnih gradova na području Zagrebačke županije. Novost ove godine je mjera putem koje se sufinancira (re)certifikacija općina i gradova s povoljnim poslovnim okruženjem.

 

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • Avatar ElizabethEX90
    ElizabethEX90:

    w︆︅︆­­w︆︅︆­w︆︅︆­.︆︅︆­­l­­o︆︅︆v︆︅︆e︆︅︆x︆︅︆­x︅︆︆­.︆︅︆­­c︆︅︆­l︆︅︆u︅︆b