Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gradonačelnik: Mladi svoj prostor dobivaju u vojarni

– Vlasti je uređenje prostora preskupo, a za fašnik daje milijun kuna – negoduje oporba.
16. lipnja 2010. u 10:04 4 komentara 5 prikaza
SAMA
Foto: PIXSELL

Facebook grupa “Svi koji žele uređeni prostor oko SAME i u SAMI za mlade u Samoboru” ovih je dana na jednom mjestu okupila 178 Samoboraca povezanih samo jednim ciljem – potaći gradsku vlast da devastiranu zgradu bivšeg Samoborskog magazina, u kojoj se već godinama nalaze tek Konzum i nekoliko manjih prodavaonica, pretvori u prostor u kojem bi se mogla okupljati samoborska mladež.

Član je grupe i T. Masten

– Koalicijska je vlast taj prostor i otkupila s namjerom da na jednoj njegovoj etaži otvori prostor za mlade. Ugovor s IGH-om već postoji, no sadašnja vlast iz nekog razloga stopira provedbu projekta. Previše im je platiti dvadeset milijuna kuna, koliko bi projekt stajao, a za tri dana Samoborskog fašnika bez problema izdvajaju milijun kuna– oštar je HDZ-ovac Tomislav Masten, bivši dogradonačelnik i jedan od članova spomenute Facebook grupe. Aktualni gradonačelnik Krešo Beljak, kritike smatra neutemeljenima.

Dobivaju 3000 kvadrata

– Pretvaranje bivše SAMA-e u okupljalište mladih ili knjižnicu, što je i bila naša prvotna ideja, zahtijevalo bi prenamjenu prostora u kojem se sada, zakonski gledano, smije obavljati samo trgovačka djelatnost. Mnogo je isplativije prodati ili iznajmiti taj prostor, a mladima ponuditi neko drugo rješenje – objašnjava Beljak i najavljuje da će mladim Samoborcima već iduće godine biti dostupno 3000 četvornih metara prostora u bivšoj vojarni.

– Vojna je ‘trpezarija’ dovoljno prostrana za sve sadržaje koje udruge mladih požele organizirati, a ponudit ćemo im i da sami urede taj prostor i prilagode ga svojim potrebama – kaže on.

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • autoritet:

    ma divota porezni obveznici sad moraju istresti milijune da bi se oni - zabavljali i okupljali? pa tko odgaja te parazite!

  • c11dugi:

    Baš mi je Tomislav Masten pozvan da komentira bilo što u svezi Samobora kad je zadnji mandat on bio na vlasti. Ja bih na tvom mjestu pobjegao iz Samobora od nereda koji si ostavio. Kad se samo sjetim tvojih izjava ... prikaži još! kako zamišljaš Samobor kao grad od 50 000 stanovnika. Pa sad skoro da to imamo. Od jednog lijepog i malog grada koji je takvim trebao i ostati imamo eksploziju novogradnji u svim smjerovima pa bu grad uskoro sličio na Novi Zagreb. Namjerno ste pogodovali i Čaćiću i ostalima za samo vi znate za kolike iznose, a građane Samobora tko šljivi. Zar je normalno u Perivoju dozvoliti gradnju tako velikih zgrada bez popratne infrastrukture. Gdje će ta djeca ići u školu i vrtiće, kad već sad imamo situaciju da jedine 2 škole rade u 3 smjene. Veliku gradsku dvoranu ste pretvorili u centar za razbibrigu rekreativaca, a djeca i stariji iz najnagrađivanijih klubova treniraju iza 20 h u najmanjoj školskoj dvorani. Zamislite bioritam djece od 7-12 godina kad dolaze doma sa treninga u 22 h. Ili totalno pomanjkanje mjesta u vrtićima, pa dijete moram voziti u Zagreb u privatni vrtić jer kod nas nema mjesta. I zar je normalno da ste u tako malom gradu dali dozvole za toliki broj ogromnih trgovina pa tako imamo Super Konzum, Plodine, Kaufland, Mercator te uskoro i Lidl. Imao više šoping centara te veličine nego cijeli NZ. Najbolja stvar je što ste (iako sam glasao za vas) ma kraju izgubili izbore.

  • pero20:

    Poštovani gospodine c11! Nered koji vi spominjete nije ni sjena neredu koji se trenutno događa u Gradu Samoboru. Vi očito ne znate ama baš ništa o gradu Samoboru pa ste ko uzoriti član HSS-a krenuli sa kometarima na ovom portalu! ... prikaži još! Bilo bi lijepo da nam kažete gdje je ta izjava o gradu od 50 tisuća stanovnika? Što se škola tice Samobor nema 2 osnovne škole nego njih 5 i u niti jednoj nema treće smjene! Čak ni dan danas! Al vi o tome naravno ne znate ama baš ništa! Što se pak tiče neupisane djece u samoborskim vrtičima bilo bi dobro da se malo informirate pa ćete vidjet da je manje djece ostalo neupisano u zadnjoj godini mandata \"bivše\" vlasti nego na početku mandata. Samo napominjem da je u mandatu 2005-2009 otvoreno pet novih vrtića. Što se dvorane tiče zamjenik gradonačelnika Vam tamo ima birtiju pa slobodno prokomentirajte s njim stanje u tom objektu al nije moguće da nova sposobna HSS/SDP/HNS vlast još nije sredila raspored u jednoj dvorani (za to vam treba cca 15 minuta). I na kraju Vi stvarno nemate veze ama baš ni sa čim jer od 4 trgovačka centra samo je jedan otvoren u Mandatu g. Mastena a i za njega je izdana građ. dozvola u mandatu prije tj. za vrijeme g. Adameka (HSS)! S poštovanjem PM