Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema stresa za životinje

Gradonačelnica: Samobor će dočekati Novu godinu bez vatrometa! Evo u što će uložiti sredstva

Petra Škrobot
Promo
30.12.2021.
u 19:30

Brojna istraživanja pokazuju kako oko 5 000 kućnih ljubimaca (mačaka, pasa i ptica) godišnje umire od srčanih udara zbog uporabe pirotehnike., naglasila je Petra Škrobot, gradonačelnica Samobora.

Novogodišnji vatrometi neki su od naljepših prizora koji se mogu vidjeti s balkona ili prozora, no sve je veći broj ljudi kojima oni smetaju, bilo zbog zbog glasnih zvukova, zagađenja okoliša ili stresa koji rade na životinje. Sve veći broj europskih gradva, među kojima su i  neki hrvatski, zato ulazak u Novu godinu neće popratiti vatrometom, a njima će se ove godine pridružiti i Samobor.

Odluku je najavila gradonačelnica Petra Škrobot, i to na svojoj Facebook stranici. 

"Brojna istraživanja pokazuju kako oko 5 000 kućnih ljubimaca (mačaka, pasa i ptica) godišnje umire od srčanih udara zbog uporabe pirotehnike. Moram priznati kako moj zamjenik Petar i ja uživamo svaki slobodan trenutak provesti s našim ljubimcima, koji su za nas ujedno i članovi naših obitelji. 

Kako bi barem malo promijenili ove trendove i pružali pravi primjer drugima, ove godine za vrijeme dočeka u ponoć neće biti vatrometa, već ćemo novac koji je predviđen za vatromet prenamijeniti za izgradnju parka za pse koji je našem gradu itekako potreban", piše Škrobot na društvenim mrežama, uz fotografije sebe i svog zamjenika Petra Burića zajedno s psima Maxom i Asom. Ističe i kako to ne znači da u Samoboru više nikada neće biti vatrometa. 

Petra Škrobot
1/12

- Samo ćemo njegovu uporabu smanjiti na najmanju moguću razinu. Iz Samobora ove godine šaljemo poruke mira i ljubavi te u prvim trenucima Nove godine uz taktove valcera palimo brojne lampione koji će na nebu iznad Samobora, uz najljepše želje stvoriti čarobnu sliku za sve posjetitelje - stoji u objavi. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije