Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rude

Gradnja sportske dvorane pri kraju

Dvorana u Rudama
J.Lemo/VLM
30.06.2010.
u 10:25

Za Dan grada dvorana bi trebala biti spremna za otvaranje - kaže gradonačelnik K. Beljak.

Radovi, ali ovaj put na sportskoj dvorani Rude, bili su kulisa jučerašnje konferencije za novinare gradonačelnika Kreše Beljaka.

– Za Dan grada dvorana bi trebala biti spremna za otvaranje, a od 1. rujna i u funkciji. Time će Samobor imati tri velike dvorane, a u planu je i dogradnja dvorane kod Osnovne škole Samobor – rekao je gradonačelnik Beljak.

Gradnja sportske dvorane investicija je vrijedna oko 17 milijuna kuna bez PDV-a, a posve je financira Grad Samobor.

– Za 13. ili 14. srpnja dogovoren je tehnički pregled, a nađu li se kakvi nedostaci, trebali bi biti otklonjeni do 23. srpnja – rekao je Vlado Čerkez, ravnatelj ustanove Sportski objekti Samobor.

Projektant dvorane Ratimir Škutelj rekao je da je dvorana u Rudama specifičan objekt jer je sagrađena na mostu, ispod nje teče Rudarska Gradna. Stoga, zbog mjesta na kojemu se dvorana gradi, nije bilo mogućnosti da se uredi veći prostor za gledatelje.

– Kapacitet dvorane je oko 200 gledatelja za rukometnu utakmicu i oko 500 za košarkaška ili odbojkaška natjecanja, a za održavanja koncerata u nju može stati i 800 ljudi – rekao je Škutelj i dodao da dvorana ima najmoderniji sustav klimatizacije i ventilacije. Dvorana, koja je povezana s Osnovnom školom Rude, koristit će se za potrebe školske nastave, za izvannastavnu aktivnost, a u njoj će moći vježbati i članovi sportskih klubova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije