Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Gradnja nove Klaićeve počinje 2019.

Sveučilišna nacionalna bolnica objedinit će na jednom mjestu vrhunske medicinske stručnjake, visokosofisticiranu medicinsko-tehnološku opremu i suvremene prostorne kapacitete sukladno najnovijim trendovima u medicinskoj znanosti – stoji u Nacionalnom planu razvoja bolnica do 2020.
30. rujna 2018. u 12:17 9 komentara 2140 prikaza
Sveučilišna bolnica u Blatu
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

U tijeku je izrada studija izvedivost te prijava na fondove EU za sveučilišnu nacionalnu bolnicu koja će se, kako nam je potvrdio ministar zdravstva prof. dr.sc. Milan Kujundžić, početi graditi do lipnja! Prva faza gradnje središnje zdravstvene ustanove u zagrebačkom Blatu bit će gradnja nacionalne dječje bolnice.

Nova Klaićeva Tim od 51 liječnika definirao odjele u 'novoj Klaićevoj'

– Slijedi raspisivanje međunarodnih natječaja za idejni projekt i izvedbeni projekt – dodao je ministar zdravstva ističući da je riječ o projektu Vlade RH i Grada Zagreba.

Naime, odlukom Vlade i Grada Zagreba, podsjetimo, definirano je da je za nacionalnu dječju bolnicu nužna gradnja sasvim novih prostora. Prije te odluke razmatralo se da se nacionalna dječja bolnica, uz potrebne izmjene, smjesti u postojeće prostore nikad dovršene nacionalne bolnice u Blatu. No očito se procijenilo da bi te izmjene bile nemoguće pa je odlučeno da se sagradi “nova Klaićeva”, a ministar Kujundžić kazao je da bi gradnja u Blatu trebala početi dogodine.

Sveučilišna bolnica u Blatu
1 / 6
Sveučilišna bolnica u Blatu

Podsjetimo, tim od 51 stručnjaka, uglavnom liječnika, definirao je što sve nova dječja bolnica mora sadržavati. Idući je korak najavljeno raspisivanje međunarodnog natječaja za idejni projekt koji treba konkretno predočiti kako će izgledati buduća bolnica. Kako smo ranije objavili, nacionalna dječja bolnica uz svaki odjel imat će dnevnu bolnicu i manju operacijsku dvoranu za manje zahvate, reproduktivni centar s četiri operacijske dvorane, embriološkim i androloškim laboratorijem itd.

Milan Kujundžić Mirovinska reforma Kujundžić: Ako nešto rade Nijemci i Šveđani ne vidim razloga zašto ne bi i Hrvati

– Primarni strateški cilj hrvatskog zdravstvenog sustava uspostava je sveučilišne nacionalne bolnice kao krovne institucije u bolničkom sustavu. Sveučilišna nacionalna bolnica objedinit će na jednom mjestu vrhunske medicinske stručnjake, visokosofisticiranu medicinsko-tehnološku opremu i suvremene prostorne kapacitete sukladno najnovijim trendovima u medicinskoj znanosti – stoji u Nacionalnom planu razvoja bolnica do 2020. nedavno prihvaćenom na Vladi.

Vinogradska bolnica, KB Sestre milosrdnice Teškoće Kujundžić obišao KBC Sestre milosrdnice nakon puknuća cijevi i odgoda operacija

U istom planu navodi se i da će nova nacionalna dječja bolnica uz kapacitete sadašnje Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj preuzeti i dio pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica, ali i da će pružanje sveobuhvatne zdravstvene zaštite na području reproduktivnog zdravlja biti mjera populacijske politike.

VIDEO: Ovo su stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi

 

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
 • alf:

  Ponovno obecanja, dali ce itko tko je danas ziv dozivjeti da vidi tu bolnicu konacno otvorenu?

 • Avatar Grunf
  Grunf:

  😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣 možeš si misliti

 • kažemja:

  Idem po kvartu i pričam lovačke priče !