Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Grade 145 kilometara kanalizacije s pet tisuća besplatnih priključaka

asa
Žarko Bašić/Pixsell
20.04.2017.
u 09:30

Projekt obuhvaća 25 naselja Velike Gorice, a 400 milijuna kuna povući će iz EU fondova

Najveći komunalni projekt u povijesti Velike Gorice.

Tako projekt aglomeracije, čija realizacija uskoro počinje, naziva velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Riječ je o gradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te 145 kilometara mreže za odvodnju, kao i potpuno saniranje 80 kilometara prometnica. Projekt obuhvaća 25 naselja Velike Gorice, a 400 milijuna kuna povući će iz EU fondova.

– Pripreme su trajale godinama. Konačno smo stigli do odobrenja projekta i uskoro nas očekuju opsežni radovi koji će našim građanima omogućiti pet tisuća besplatnih priključaka na kanalizacijsku mrežu, a time i kvalitetnije uvjete života – rekao je Barišić, koji će sutra u Ministarstvu zaštite okoliša predati aplikacijski paket za financiranje projekta, nakon čega raspisuju postupak javne nabave za izvođenje radova.

Ključne riječi

Komentara 3

ZA
zadrozg
06:02 21.04.2017.

Za pohvalu. Tako se to radi. A ne kao grad Zagreb, koji nije u stanju izraditi osnovnu komunalnu infrastrukturu za svako kućanstvo. Građani godinama čekaju na projekte kanalizacije, napraviti. Šimunčevec, Blaguša i dr.

SE
serghio
08:33 21.04.2017.

To te ja pitam. O tome ja govorim već godinama da mi nije jasno zašto Grad Zagreb ne povuče novce iz EU za takve projekte. Ovako ćemo mi u rubnim naseljima kanalizaciju dobiti nikad, posebno ako će i dalje biti Bandić.

BL
Blomberg
18:39 26.04.2017.

Vidite sve se moze ako je Gradonacelnik dobar,i vrijedan za svoj grad. Drugo je pricati obecavati a opet drugo konkretno i pametno raditi. Kod nas ima puno manjig gradica gdje se vec godinama obecaje sad cemo to a onda cemo cemo to, i od svega toga nista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije